Aligátorteknőst találtak Törökbálinton

Egy kifejlett nőstény aligátorteknőst találtak szombaton a törökbálinti erdőben. A veszélyes hüllőt befogták és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el – mondta el Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke.

Hasonló tartalmaink:

A szervezet munkatársa elmondta, hogy az állatot egy kutyasétáltató nő találta meg egy hústároló rekeszben, magára hagyva. A mintegy 20 kilogrammos, 30 centiméter hosszú páncélzatú állat rossz állapotban volt. Befogása után szakorvosi ellátást kapott, és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el, ahol már hat – a természetben befogott – társa várja.     

Szilágyi IstvánSzilágyi István kiemelte, hogy az Amerikában őshonos aligátorteknős különösen veszélyes invazív faj. „Nagyon agresszív, harapása roppant erős, de fertőzést is okozhat mint dögöt is elfogyasztó állat” – mutatott rá a szakember. Hozzátette, hogy az aligátorteknős tartása büntetendő, és több millió forintos szabálysértési büntetést is vonhat maga után.

A medveotthon a következő időszakban különösen nagy hangsúlyt fektet majd az oktatásra, nevelésre, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az aligátorteknős nem tartható házi kedvencként – jegyezte meg Szilágyi István.

mti.hu, fotó: Marjai János

Címkék