Az ezüstérem „árnyékában”

Sós Dániel a Szingapúrban rendezett úszó Ifjúsági Világbajnokságon 200 méter vegyesúszásban szerzett ezüstérme után 50 méter hátúszásban is rajthoz állt, ám 27.29-es idejével ugyan majdnem másfél másodperccel megjavította egyéni csúcsát, de a 68 fős mezőny közepén, a 33. helyen végzett.

Hasonló tartalmaink:

Dani lenyűgöző szerénységgel nyilatkozott a 200 méter vegyesúszás finálét követően a Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott Facebook oldalán megjelent cikkben: „Nem gondoltam rá, hogy ez összejöhet. Az edzők azt mondták, bronzérmet kéne nyernem, ha ki tudom javítani a hibákat a fordulóimban, amik reggel azért megvoltak – arra azonban nem számítottam, hogy ennyire jó lesz. Nekem egyébként mindig az egyéni csúcs a legfontosabb. Hogy az mire elég, mindegy, ha jövök két percet és hetedik vagyok, annak is örülök. Most egyébként viszonylag könnyebb volt a mezőny, mint két éve, azaz én a szerencsének tulajdonítom ezt a második helyet, az időm miatt ugyanakkor nagyon boldog vagyok.”

Sós „Jr.” igencsak kitűnt a mezőnyből, ugyanis messze ő hasonlított a legjobban a „nagyokra”, avagy bámulatos vízalatti fordulókat produkált, melyek jelentős mértékben hozzájárultak az éremszerzéshez. „Két éve gyakorlom ezeket a fordulókat, egyik nagy példaképem Ryan Lochte, szeretnék egyszer úgy kidelfinezni a víz alatt, mint ő, és azért látszik, hogy két év munkája nem tűnt el nyomtalanul. Örülök, hogy a víz alatti rész jól sikerült, mert aki csak elrúgja magát a faltól, azt könnyen utol lehet ezzel érni.”

Az Érdi Úszó Sport Kft. két versenyzője közül Sósnak holnap pihenője van, de Tekauer Márk révén így is van kire figyelni, ő ugyanis az 50 méter pillangóban érdekelt.

Címkék