Elindult az érdi teremfoci bajnokság!

Szerdán három mérkőzést is lejátszottak az Érd Városi Kispályás Teremlabdarúgó Bajnokságban. Médiaválogatottunk pénteken, 20:50-től lép pályára az Érdi Birkózók ellen!

Hasonló tartalmaink:

A torna megnyitóján T. Mészáros András, Érd polgármestere üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy a következő négy évben a Modern Városok program keretein belül sok sporttal kapcsolatos beruházás lesz a városban, amely a lakosság hasznára válik.

Benkő Tamás, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is gratulált a szervezőknek, hogy egy remek színvonalú, szervezett bajnokságot hoztak össze. hozzátette azt is: reméli, így egyre többen játszanak majd a bajnokságon kívül is, szabadidős céllal.

Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke is a díszvendégek között volt. Azt mondta: örül annak, hogy ilyen sokan választják Érden a futballt, de hozzáfűzte azt is, hogy az Ercsi úti sporttelepen található műfüves pálya is mindig a hobbilabdarúgók rendelkezésére áll.

Would you like to replay the video?

A szervező, Bráth Árpád,  az Érdi Futómű és Műszaki Vizsga Centrum tulajdonosa kiemelte, hogy már most lehet nevezni  a januárban kezdődő bajnokságra, amelyre három csapat már jelentkezett is.

Az első mérkőzésen az érdi futsalcsapat, az Asterix SC a Szüzek csapatával mérte össze erejét, utóbbi gárda egyébként a Sóskút labdarúgó csapatának néhány játékosából állt össze.

A sportszerűség és a sportbaráti kapcsolatok ápolása volt a fő szempont a tornán, ennek ellenére már rögtön az első meccs számos durvaságot hozott, s már az első húsz percben a Szüzek játékosa nekicsapódott a bordásfalnak, és sokszor állt meg a játék szabadrúgások miatt. Az első játékrészben az Asterix (amely a torna egyik nagy favoritja) még nem tudta megszerezni a vezetést, de a második félidőben aztán 3–1-re is ellépett, majd innen fél perccel a vége előtt feljöttek egy gólra a Szüzek, ám egyenlíteniük nem sikerült.

A második találkozón a Tökmindegy és a Minarik csapatai csaptak össze, ahol a Minarik már a félidőben 3–0-ra ellépett, ám a fordulás után kissé ráült az eredményre, és a Tökmindegy 3–2-re felkapaszkodott. A Tökmindegynek nem volt tök mindegy az eredmény és mindent egy lapra feltéve támadott, viszont kinyíló védelmét megkontrázta a Minarik, amely újból két góllal vezetett, majd a végjátékban végleg eldöntötte a találkozót, még annak ellenére is, hogy néhány perc erejéig ismét csak egy volt közte, a vége 5–3 lett.

A nyitónap záró meccsén a szervező Autóklinika és a Liget Fc küzdöttek meg, ahol az Autóklinika igazi tiki-takát játszott (játékosai nem véletlenül játszottak az FC Barcelona mezében),é s több, végletekig kijátszott támadás után már négy góllal, 5–1-re vezetett az évek óta együtt játszó Autóklinika csapata. Végül nem volt ennyire sima a végeredmény, de a győzelem nem forgott veszélyben: az Autóklinika 5–3-ra nyert.

Médiaválogatottunk pénteken, 20:50-től lép pályára az Érdi Birkózók ellen!

tamogatok

Címkék