Ötödik hely szumóban Japánból

Lajsz Dominik ötödik helyen végzett a szumósok között a sportág őshazájában, a Japánban, Oszaka városában rendezett világbajnokságon.
Az Érdi Spartacus birkózóegyesület két versenyzője szerzett jogot a világbajnokságon való indulásra, a felnőttek között 85 kilogrammban Prim Martin, a junioroknál 100 kilogrammban Lajsz Domnik.

A világbajnokságon 51 ország képviseltette magát. Az érdiek közül Prim Martin vírusos fertőzés miatt nehéz helyzetből várta a versenyt, ausztrál ellenfelével szemben kikapott, így nem tudott továbbjutni, s így helyezetlenül zárt.
Lajsz Dominik német és lengyel riválisát legyőzve a házigazda japánok versenyzőjétől kikapott, így a bronzmérkőzésen folytatta, ám itt egy grúztól is vereséget szenvedett, amellyel az ötödik helyen zárt.

Váncza István is ötödik helyezést ért el a Kadet Kötöttfogású Európa Bajnokságon, ahonnan az érdiek négy aranyérem tértek haza a balkányi nemzetközi versenyről.

Szerbiában rendezték a Kadet Európa Bajnokságot. 46 kg-ban Váncza István – az Érdi Spartacus válogatott versenyzője – képviselte a magyar színeket.  Az észt Edvin Kin legyőzése után Váncza a grúz Giorgi ellen egy taktikai hibát vétett, 2–0-s vezető állásból a mérkőzés vége előtti 25 másodpercnél egy „malmot” csinált, amely nem sikerült, és a bírók ezt nem ítélték saját akciónak, a grúznak adtak két pontot, ezzel az érdi birkózó elvesztette a mérkőzést. A grúz szerencsére bejutott a döntőbe, így Váncza vigaszágon folytathatta. A román Florin Tita legyőzésével a harmadik helyért indulhatott, de az orosz Anzor Karagulovot nem sikerült legyőznie, így az ötödik helyen végzett és a kötöttfogású magyar csapatban a második helyet szerezte meg.

Szeptember első hétvégéjén az Összetartozás Nemzetközi Cellspan Kupán hat ország 270 versenyzője mérlegelt, ahol 5 versenyzővel képviselte a Spartacus Érd városát.

Váncza két súlycsoportban is a dobogó legfelső fokára állhatott, a verseny végén négy arany-, és egy ezüstéremmel térhetett haza az érdi delegáció. 

 

Fotón balról jobbra: Lajsz Dominik, Tar Mihály és Prim Martin

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék