Maga az álom!

Hihetetlen, fantasztikus (ha lehetne még fokozni, megtennénk) győzelmet aratott a magyar női röplabda válogatott az Érd Arénában, amely a törökországi két, 3:0-ra elvesztett alapszakasz meccs után simának tűnő, ám korántsem egyszerű mérkőzésen nyert 3:0-ra. A meccs után Pallag Ágnes, a válogatott játékosa értékelte a látottakat. Képgaléria!

Hasonló tartalmaink:

Remek hangulat, majdnem telt ház fogadta a Magyarország – Törökország női röplabda Európa Liga döntőre ellátogatókat, s a közönséget kiszolgálták a játékosok. E jeles alkalomból a negyven éve Európa-bajnoki ezüstérmet szerző válogatott tagjait köszöntötte Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség megbízott elnöke.

Az első játszma rendívül szoros volt, csak a technikai szünet után volt először két pont valamelyik gárda javára (ekkor, és a szett során még kétszer a törökök vezettek ennyivel), ám minduntalan talpra álltak a hátrányból a csapatok, a magyarok az első szettet hozták is két ponttal, nem akármilyen körülmények között. Szettlabdánál ugyanis a vendégek másodedzője, Haktan Balin piros lapot kapott, így a mieink megkapták a szettgyőzelmet érő pontot. 1:0.

Tálas feladásai, Dobi blokkjai, Sándor és Pallag ütései, Kötél Zsanett és Horváth Dóra fogadásai rendre jónak bizonyultak – ami azt mutatta, amit már a szakmai stáb is hangsúlyozott: a csapat együtt van, a kapott pontok is mutatták, hogy a kihagyásokat mindig orvosolni tudták a mieink.

A második játszma másolta az elsőt, annyi különbséggel, hogy 21:18-as magyar vezetésnél sikerült először kettőnél nagyobb különbséget kialakítani, méghozzá úgy, hogy 16:18 után hoztunk zsinórban öt pontot, ebből ugyan feljöttek a törökök, de Dobi Edina sokadik ellenállhatatlan return blokkja a szettben a 25. magyar pont volt, így 2:0-ra vezettek a mieink.

A harmadik játszmában a törökök 5:3-ra léptek el, ám innen zsinórban négy pontot szerzett, s kétpontos előnybe került a magyar csapat. 11:8-nál a mieink lendületének megszakítása céljából a vendégek időt kértek, de nem hogy nem sikerült megtörni az iramot, négypontos előnybe kerültünk.

A hajrára érkezve is megmaradt a megnyugtató, magabiztos előny, s a törökök kiütötték a játéktérről a labdát, így nem szettlabdához, meccslabdához jutottak Jan De Brandt lányai, amit könyörtelenül kihasználtak. A 3:0-s győzelemmel a vasárnapi, Izmirben rendezett mérkőzésen két szettet kell hoznia a magyaroknak, hogy megnyerjék az Európa-Ligát, 3:0-s és 3:1-es hazai győzelem esetén aranyszett dönt, Sándor Renátáék sikere esetén pedig természetesen megnyerik a sorozatot.

Would you like to replay the video?

A mérkőzés legjobbja Dobi Edina lett, aki remek blokkjaival, leleményes megoldásaival keserítette el a vendégeket.

Az Érd Arénában az egész mérkőzésen katartikus hangulat uralkodott, a szurkolók remek légkört teremtettek a csapatnak, amellyel Pallag Ágnesék óriási lélektani előny birtokában játszhattak.

“Még nincs lefutva ez a párharc”

Pallag Ágnessel, a válogatott játékosával beszélgettünk

0910_hun_torok_szovegkozi

Hogyan értékeled ezt a mérkőzést, mert álmainkban sem gondoltuk, hogy – az eredmény alapján látszólag – ilyen könnyedén nyertek?
Az az igazság, hogy nem volt könnyed ez a meccs, ha megnézzük, hogy 23, 23, 21. Szerencsére stabil volt a nyitás-fogadásunk, jók voltak a feladások, bejöttek a labdák, jók voltak a mezőnyök. Végre sikerült úgy játszanunk, ahogy kellett volna.

Jól látszott, hogy fejben ott voltatok, mert amikor volt egy kis hiba, akkor rögtön tudtatok javítani. Ez minek volt köszönhető?
Ez egy folyamatos fejlődés volt az elmúlt hetekben. Az Európa Ligának pont ez volt a célja, hogy a folyamatos terhelést szokjuk. Erősödtünk folyamatosan, s ez látszódott a meccsen.

Mennyi pluszt fog adni az Európa-bajnokságra ez a győzelem, illetve az izmiri meccsre?
Még nincs lefutva ez a párharc, nem lesz könnyű Törökországban, de reméljük, hogy sikerül hoznunk a kellő szettszámot.

A hazai röplabda számára mekkora előrelépés lenne a világligában való szereplés, amit a törökök ellen kivívhattok?
Eléggé, szerintem az utóbbi időkben fejlődött a röplabda, mint látszik, mi is eredményeket kezdtünk el elérni, és látszik, hogy ez tetszik a közönségnek.

Milyen volt a szurkolótábor? Amit a sajtótájékoztatón a társaid hangoztattak, hogy legyenek a szurkolók a „hetedik ember”?
Teljes mértékben. Ezt álmodni sem mertem, hogy ilyen sokan eljönnek, nagyon jó érzés ennyi ember előtt játszani.

Röplabda, Nők, Európa-Liga, döntő, 1. mérkőzés

Magyarország – Törökország 3:0 (–23, –23, –21)

Magyarország: Vacsi 6, Sándor 17, Tálas 4, Dobi 12, Pallag 6, Horváth D. 11. Csere: Kötél Zs. (liberó), Szakmáry, Kötél D., Liliom 2, Széles.
Szövetségi kapitány: Jan De Brandt

Törökország: Yilmaz 5, Yildirim 6, Dagdelenler 17, Boz 15, Gürkaynak 7, Aydinogullari 2. Csere: Kayacan,Ersari (liberók), Güler, Dilik , Kestirengöz 3. Szövetségi kapitány: Ismail Yengil

Érd Aréna, 2000 néző V: Isaljovic (osztrák), Georgijev (Bolgár)

Képgaléria a Facebookon ide kattintva!

Címkék