Rejtőzködő Értékek a Földrajzi Múzeumban

Rejtőzködő értékek a tudománytörténet műhelyeiből címmel rendezték meg a Balázs Dénes tudománytörténeti konferenciát a Magyar Földrajzi Múzeumban. A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is a rendezvény keretében adták át a Teleki Sámuel érmet.

Hasonló tartalmaink:

Fotógalériánkban az előadók, és a konferencia egy-egy pillanata látható.

 

1984 óta minden évben rendeznek tudománytörténeti konferenciát a Magyar Földrajzi Múzeumban. A konferencia egyfajta számvetést, adósság törlesztést is jelent – hangsúlyozta Kubassek János, az intézmény igazgatója. Majd hozzátette: a konferencia előadásaiból sokat tanulnak egymástól a résztvevők és ösztönzést is kapnak. Kubassek János elmondta: a konferencia anyagát a tervek szerint nyomtatásban is kiadják majd, a tavalyi évhez hasonlóan.

A hagyományoknak megfelelően a konferencia keretében adták át a Teleki Sámuel érmet, amelyet még Balázs Dénes javaslatára a Magyar Földrajzi Társaság és Érd városa közösen hoztak létre.

Idén Székely Kinga, geográfus vehette át az elismerést, aki több évtizedes munkát végzett a karsztkutatás, a barlangtudományok feltárásának, múltjának megismertetése érdekében. A konferencián Székely Kinga előadást is tartott, Kaffka Péter, a barlangkutató-építész munkásságáról.

 

Would you like to replay the video?

fotók: Boros Sándor

Címkék