Indulnak a fejlesztések Érden – döntések a Közgyűlés ülésén

Fejlesztés jöhet az érdi távhőnél. Energetikai korszerűsítést hajtanának végre, hogy hatékonyabb legyen a szolgáltatás. A cég indulna egy pályázaton, amelyről csütörtökön dönthet a Közgyűlés. Az ülésen egyébként nagyüzem lesz: összesen 30 napirendi pontot tárgyalnak. T.Mészáros András polgármesterrel az Érd FM készített interjút. Hallgassa meg!

Hasonló tartalmaink:

A Közgyűlés csütörtöki ülésén egyebek mellett elfogadhatják a közfoglalkoztatási programhoz szükséges önrészt is. T. Mészáros András polgármester arról tájékoztatott, hogy a közgyűlésen több fejlesztésről is szó lesz, amelyek a Modern Városok programjához kapcsolódnak. Hozzátette: elkötelezettek abban, hogy az összes terv minél hamarabb megvalósuljon.

A Modern Városok programjába Érd is bekapcsolódott, ezt Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester még a nyáron, közösen jelentették be. A következő öt évben, évente nyolc, tehát összesen negyven milliárd forintot biztosít a kormány a város részére. A miniszterelnök a városvezetés által megfogalmazott munkahely-teremtési elképzelésekkel egyetértett, ami igen fontos része az együttműködésnek. Ehhez egy 200 hektáros ipari park megvásárlásával tud hozzájárulni a kormány, amit átad a városnak 99 évre ingyenesen.

A miniszterelnök elmondta, hogy a városban több, közigazgatási szempontból is fontos intézmény létesítése szükséges, így új rendőrkapitányságot építenek, bíróságot és ügyészséget helyeznek Érdre, létrehoznak egy szakképzési centrumot, áthelyezik a tankerületi (KLIK) központot, új általános és középiskolát, illetve óvodát építenek, sportcentrumot építenek és tovább építik a kerékpárutakat is.

Would you like to replay the video?

 

Címkék