Anyatejes nap

Anyatejes napot tartottak pénteken a Szepes Gyula Művelődési Központban. A rendezvényen az anyukák különböző előadásokon és programokon vehettek részt a nap folyamán, amelyek mind az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Hasonló tartalmaink:

Az Egészségügyi Szervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében, azóta augusztus 1-je világszerte a Szoptatás Világnapja. Az Anyatejes nap elsődleges célja az anyatejes táplálás népszerűsítése volt. Hiszen az anyatejben megtalálható minden, amire egy csecsemőnek szüksége van.

Mint az az anyatejes napon is kiderült, sok kismama küzd azzal a problémával, hogy nem tudja anyatejjel táplálni kisbabáját. A rendezvényen ennek a problémának a kiküszöbölésére is hallhattak megoldási lehetőségeket az édesanyák. Stibrányi Mártonné, vezető védőnő elmondta, hogy nagyon sok esetben egyszerűen lelki okokra vezethető vissza az, hogy nem sikeres az anyatejes táplálás. Majd hozzátette, hogy a gyermeküket szoptatók számát tekintve Érd az országos átlag felett van.

Az Egészségügyi Világszervezet hat hónapos korig kizárólagos anyatejes táplálást ajánl. A vezető védőnő azonban hangsúlyozta: addig kell szoptatni egy gyermeket, amíg az anya és a baba számára is örömet okoz. Stibrányi Mártonné hozzátette: ma már elfogadott az is, hogy egy 2-3 éves gyermek kiegészítő táplálékként olykor-olykor anyatejet fogyaszt.

Would you like to replay the video?
Címkék