Hazai siker a Delta “gyümölcskupán”

Megnyerte a hétvégén rendezett Delta Röplabda Őszi Felkészülési Tornát a házigazda egyesület. A Delta RSE Érd a Dunakanyart, a Gödöllőt és az MTK-t utasította maga mögé.

Hasonló tartalmaink:

Négy sportegyesület vett részt az érdi Delta Röplabda Őszi Felkészülési Tornán, amelynek vasárnap adott otthont az Érdligeti Általános Iskola tornacsarnoka. Körmérkőzéses rendszerben játszottak egymással a felek, egy összecsapás három szettig tartott.

Az első mérkőzést az MTK-val vívta a Delta, amit 2:1 arányban sikerült megnyernie. Szoros eredmény alakult ki az első és a harmadik szettben, de mindkettőben a hazaiak örülhettek végül. A találkozó során valamennyi deltás játéklehetőséghez jutott.

Dömötör-Mátrai Beáta, edző elmondta: “Ez a szezon első mérkőzése volt, érződött az idény eleji forma, ráadásul javarészt a miniből kiöregedett játékosok léptek pályára. A küzdeni akarással nem volt baj, azonban taktikailag és technikailag van még mit csiszolni.”

 A második mérkőzésen ismét az érdi csapat lépett pályára, ezúttal a Dunakanyar ellen.

Dömötör-Mátrai Beáta, edző kiemelte: “Kicsit megrészegülve az előző győzelemtől nehezen kezdtünk és többször időt kellett kérnem, mire beindult a gépezet. Végül jó nyitássorozatokkal sikerült megzavarni a szentendreieket és 3:0 arányban nyertünk ellenük. “

Ezt követően egy hosszabb pihenő várt a deltás lányokra, majd a Gödöllő elleni párharccal zárták a “gyümölcskupát” – az elnevezés abból ered, hogy a díjazottak gyümölcsöt (is) kaptak ajándékba.

Dömötör-Mátrai Beáta, edző értékelése szerint: “A Gödöllő ellen mindig nagy csatákat vívunk, ennek ellenére az első játszma viszonylag sima volt. Amiben kicsit elbíztuk magunkat, és a második szettben javarészt a gödöllőiek irányítottak. Ennek oka az is volt, hogy több újoncot kipróbáltam. Az öt-hat pontos előnyt végül sikerült ledolgozni, de fordítani már nem tudtunk, s elveszítettük a játszmát. A harmadik szettben egészen a tizenhetedik pontig futottunk a Gödöllő után, de végül sikerült őket beérni és kétpontos előnyre szert tenni. Ez rövid előny volt, mert egy rossz nyitásfogadás és egy szintén rossz feladás után újra egálban volt a két csapat. 23-23-nál Tombor Szonja a sarokba hosszan kirakott labdája eredményezte a 24. pontunkat, majd egy ász nyitással sikerült lezárni és megnyerni a mérkőzést. A nyitások pontosságán kell nagyon sokat fejlesztenünk, valamint a feladó-center kapcsolaton.”

A győztes csapat tagjai: Zsigmond Eszter (csapatkapitány), Jancsó Emese, Budaházy Boglárka, Tombor Szonja, Fertődi Dorottya, Szabó-Balczer Vanda, Turza Szintia, Juhász Lotti, Takács Réka, Csörgi Evelin, Hainzmann Rege, Hevesi Mercédesz, Radnai Réka. Edző: Dömötör-Mátrai Beáta, másodedző: Czidor Dániel.

 

Torna végeredménye:

1. Delta RSE Érd

2. MTK

3. Gödöllői RC

4. Dunakanyar SE

 

Vasárnap Dunabogdányba utaznak a Delta RSE Érd röplabdázói egy újabb felkészülési tornára.

Címkék