Kesze-kusza győzelem

Ötgólos, 23–18-as győzelmet aratott az ÉRD női kézilabda csapata hazai pályán a Mosonmagyaróvári KC SE ellen a bajnokság ötödik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

A  Budaörs elleni mérkőzésen vállsérülés miatt kimaradó montenegrói irányító-védekezőspecialista Andjela Bulatovics visszatért, ám az akkor helyére benevezett Bernát Dorina is maradt a tizenhatos keretben, így ezúttal Vajda Luca volt az, aki a lelátóról nézte a meccset.
Már-már szokásosnak mondható, hogy nem kezdett jól az érdi gárda, hisz a nyolcadik percre úgy léptek el a vendégek 4–1-re, hogy Mireya González és Katarina Krpezs-Slezák is hétméterest hibázott. Néhány perccel később azonban ismét a jobbszélső állt a büntetővonalra, s ekkor nála megtört a jég, rögtön triplázott, az egyenlítéssel az irányítást is átvették a hazaiak. A 19. percben jobbszélsőbe Klivinyi helyett Takács Kitti érkezett, így előbbi visszatérhetett eredeti posztjához. Takács beállása jót tett a meccsnek, hisz rögtön két gyorsindítást váltott gólra,melyből az utóbbi már a vezetést jelentette. A 23. percre 10–7-re vezettek Szabó Edina lányai, mégis a félidőre csak egygólos különbséggel vonultak a felek.
A második játékrészt kiválóan kezdő ÉRD Klivinyi Kinga három lerohanásgóljával lépett el négy góllal. Majd a két csapat között folyamatosan változott, kinél is volt hullámvölgy. A második félidő dereka előtt ismét egy gól volt a különbség, még a 38. percben  is 16–15 volt, az 52.-ben pedig 18–17.
A hajrában elfogytak a vendégek, az ÉRD pedig ekkor élesedett ki igazán, az utolsó hat percben Janurik Kinga kapuja bevehetetlen erőd volt a mosonmagyaróváriaknak, míg a másik oldalon Krpezs-Slezák és González is elemében volt, így magabiztosnak tűnő (ám korántsem az) 23–18-as győzelmet aratott az ÉRD.

Would you like to replay the video?

Kézilabda, NB I, Nők, 5. forduló
ÉRD – MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 23–18 (11–10)

ÉRD: JANURIK – KLIVINYI 5, Signaté 1, Barján 1, KISFALUDY 2, Havronyina 1, KRPEZS-SLEZÁK 9 (1). Csere: Gridnyeva, (kapus), M. González 2, Takács K. 2, A. Bulatovics., Fekete B..
Edző: Szabó Edina

MOSONMAGYARÓVÁR: STOJAK – Katona F., KISS N. 6, Rajnohová 1, Morena 1,
FILIPOVICS 6, Szepesi 3 (1). Csere: Gyimesi, Csala, Dombi 1, Gerháth, Bízik R., Vékássy, Bouti.
Edző: Hlavaty Tamás

Érd Aréna, 1200 néző Vezette: Andorka, Hucker.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 1–4. 13. p.: 4–4. 23. p.: 10–7. 35. p.: 14–11. 39. p.: 16–15. 52. p.: 18–17.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: –
Nagyon örülünk a két pontnak, mert a rossz kezdés után sikerült nehézzé tenni magunknak a mérkőzést. Jól lenne, ha át tudnánk lendülni ezen a holt ponton. Az a legfontosabb, hogy nyerni tudtunk.
Hlavaty Tamás: – Nagyon meg akarnám dicsérni a csapatomat ilyen küzdős mérkőzésen. Egyetlen gond az egészben, hogy nem tudtuk kihasználni az emberelőnyeinket. A végjátékban kihagytunk két ziccert, amelyekből egyszerű gólokat kaptunk.  Egy jó csapat ellen egy jó meccset játszottunk. Az öt gól nagy különbség, ahhoz képest, ahogy játszottunk.

A forduló további mérkőzésein az előző szezont még Érden kezdő játékos, Kovács Anna, Oguntoye Viktória és Triscsuk Krisztina is remekelt az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen, s Kovács Anna tíz gólt szerzett, ám a bajnoki címvédő ellen a jobbátlövő el is dönthette volna a meccset, hisz 29–28-nál az utolsó percben hétméterest hibázott, a Fradi pedig egyenlített. A fővárosi zöld-fehéreknél a korábbi érdiek közül Schatzl Nadine egy gólt szerzett, míg Szekeres Klára nem talált a kapuba.

Az Ipress Center-Vác a félidőben még döntetlenre (14–14) állt a Győri Audi ETO KC ellen, ám a második játékrészben nem bírtak a dunakanyariak a Rába-partiakkal, hisz hat gólt szereztek, ellenben tizenkilencet kaptak.

Az élvonalba frissen feljutó Budaörs az Eubility Group-Békéscsaba otthonában vendégeskedett, s itt Mihály Attila lányai 12–7-es félidő után 31–18-as vereséget szenvedtek.

A Dunaújvárost legyőző Debrecen 29–27-re kapott ki a Fehérvár KC otthonában, míg a Siófok KC magabiztos, 33–23-as győzelmet aratott hazai pályán az MTK Budapest ellen.

fotó: handballerd.hu

Címkék