ÉrdKörbe 25!

Vasárnap ismét egy több száz fős biciklis karaván szelte át a várost. Szeptember 27-én tartották meg az “Érd Körbe” elnevezésű városkerülő kerékpáros rendezvény jubileumi, huszonötödik rendezvényét.

Hasonló tartalmaink:

Van, aki először van, aki sokadjára, de most is több százan gyűltek össze Érd főterén, hogy huszonötödik alkalommal is körbetekerjék a várost. A résztvevők ezúttal is különböző hosszúságú távok közül választhattak, de a lényeg, mint mindig most is az volt, hogy mindenki jól érezze magát.

Would you like to replay the video?

Az egykori Tekergők, a manapság Érd Körbe Egyesület 2002 óta minden évben általában kétszer, ősszel és tavasszal is megrendezi a város, valamint a környék bringásait megmozgató eseményét. A közösségi élményen túl a szervezők mindenkori célja az is, hogy felhívják a figyelmet a helyi kerékpáros közlekedést érintő legfontosabb kérdésekre.

Ennek apropóján a jubileumi Érd Körbe rendhagyó pillanatokkal vette kezdetét: a szervezők ugyanis egy petíciót nyújtottak át városunk polgármesterének, amiben, – mint fogalmaznak – egy „kerékpárosbarát” település megvalósítását kérik az önkormányzattól.

A petíció készítői ugyan elismerik, hogy az önkormányzat az elmúlt években is tett már lépéseket azért, hogy az érdieknek minél jobb érzés legyen kerékpárra ülni, de szeretnék ha ez a folyamat nem állna meg és további fejlesztésekkel még többen gondolnának a biciklire, mint az autó vagy a tömegközlekedés alternatívájára. Ennek érdekében 12 pontban foglalták össze, hogy szerintük mit kellene tenni annak érdekében, hogy, – mint írják – Érd ne csak virágzó, de barátságos és kerékpáros kertvárossá is váljon.

T. Mészáros András ezeknek a szavaknak a kíséretében vette át a petíciót, amivel kapcsolatban elmondta, ahogy az Érd Körbe Egyesület, úgy ő is elsősorban a közelmúltban létrejött “Modern Városok Program” keretében tudja elképzelni az ötletek megvalósítását.

Az ünnepélyes pillanatokat követően ezúttal is több százan indultak útnak, hogy huszonötödik alkalommal is körbetekerjék a várost.

fotók: Boros Sándor

Címkék