Elkezdték a kosarasok is

Hazai pályán kezdte meg a 2015/2016-os bajnokságot a Treff 07 SE férfi kosárlabda csapata, amely tavaly az NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjában a hatodik helyen zárt, ám most az NB II Közép A csoportjában szerepel, s a nyitómeccsen 79–67-re kikapott a BC Csepel II-től.

Hasonló tartalmaink:

Már előzetesen sem az érdiek számítottak a csepeliek elleni összecsapás esélyeseinek, hiszen felkészülési meccset sem tudtak játszani. Három játékosuk hiányzott, valamint a heti edzésszámuk is háromról kettőre csökkent, arról nem is beszélve, hogy a vendégeknél korábbi válogatott játékos mellett több, NB I-et megjárt kosaras is volt, s az ő rutinjuk ellen kellett megoldást találnia Valaczkay Gábornak a csapat játékos-edzőjének.
A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, hisz négy ponttal elléptek, ám a játékosedző előbb egy duplát, majd egy triplát is elhintett, amellyel vezettek is az érdiek, de ezt követően magához ragadta a meccs irányítását a csepeli gárda, amely az első negyedet három ponttal nyerte, míg a második felvonásban náluk már mind a kilenc játékos parkettre lépett, addig a Treffnél csupán egy ember jelentette a változást, így a kissé fáradó hazaiak ezt a játékrészt tíz ponttal elbukták.
A nagyszünet után azonban tizenhárom pontos hátrányát háromra redukálta le a Treff 07 SE, de a 10–0-s sorozatot egy 0–8-as követett érdi szempontból, majd a záró negyedre tizenöt pontos hátránnyal vágtak neki az érdiek.
Az utolsó tíz percben mindenki tudta, hogy eldőlt a találkozó, ezért a támadásoké volt a főszerep, így pedig tíz perc alatt 51 pontot szórtak a felek (27–24), tehát csak három pontot tudott faragni hátrányából a Treff, amely végül 79–67-re kapott ki a szezon első meccsén.
Valaczkay Gábor a csapat edzője a vereség ellenére bizakodó, szerinte ugyanis céljukat, (hogy bent maradjanak a bajnokságban) simán el fogják érni, s reméli egy masszív középcsapat lesz a társaságból.
Már korábban szó volt róla, hogy átkéretik magukat a Nyugati csoportból a középsőbe, mivel tavaly több hosszú túrája volt a Treffnek, valamint jóval kevesebb meccset játszottak, és az átkéretés össze is jött, amellyel kétszer annyi mérkőzése lesz idén a Treff 07 SE kosarasainak, mint tavaly volt.
Legközelebb vasárnap, 18 órától a Budafok másodosztályú csapata ellen játszik kupameccset az érdi csapat a Treff Sportcentrumban, míg a következő bajnoki mérkőzést Százhalombattán játsszák október 18-án.

Treff 07 SE – BC Csepel II. 67–79 (16–19, 12–22, 12–14, 27–24)
Treff 07 SE: Miháczi 24, Valaczkay 7, Nyitrai 14, Hoffmann 11, Bergendi 8. Csere: Molnár R. 4, Matika.

BC Csepel II.: Volf D. 13, Cserneczky 12, Gecseg 7, Volf B. 8, Somogyi Zs. 14. Csere: Bódy, Bálint 7, Mendzsák 8, Somogyi L. 10.

Címkék