Letették az Interspar alapkövét

Négymilliárd forintos beruházás keretében épít INTERSPAR hipermarketet a SPAR Magyarország Érden. A mintegy 7000 négyzetméteres, környezetkímélő technológiákkal megtervezett létesítmény alapkövét 2015. október 5-én tették le az Iparos úti autópálya-csomópont közelében.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

Az ország egyik legnagyobb INTERSPAR áruházához mélygarázst, shopterületet, valamint kültéri fogyasztótérrel rendelkező SPAR „to go” egységet is építenek. A nyitást legkésőbb 2017 tavaszára tervezik. Az érdi INTERSPAR felépítése a SPAR hazai fejlesztéseihez, üzletmegújítási és új üzletnyitási törekvéseihez illeszkedik. A mintegy 4 milliárd forintos beruházásban az úthálózatot is fejlesztik a hipermarket környékén. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által átépítésre kerülő M7-es - Érd, Iparos úti autópálya-csomópont korszerűsítési munkáival – amit a SPAR 400 millió forinttal támogat – egyszerre az üzletlánc saját beruházásban a környező utakat is megújítja.

A 6938 négyzetméteres érdi INTERSPAR-t, melynek mintegy 40 százaléka lesz eladótér és egynegyede kiszolgáló terület, a legkorszerűbb technológiákkal tervezték. A fűtéséhez földgázt egyáltalán nem használnak. A gazdaságos és jó komfortérzetet biztosító padlófűtéshez/hűtéshez a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják. A hipermarketben a gyors bevásárlás jegyében kifejlesztett, s az országban elsőként kültéri fogyasztótérrel megtervezett SPAR „to go”-t is kialakítanak, ahol széles készétel kínálatból válogathatnak majd a vásárlók. Az 1213 négyzetméteres shopterületen egyebek között cipő-, ékszer- és virágszaküzlet is nyílik, és lesz kávézó, illetve ugyanitt 500 négyzetméteres önkormányzati közösségi teret is épít a SPAR. A parkoláshoz a mélygarázsban 177, szabadtéren 117 helyet alakítanak ki.

Az érdi beruházás alapkövét T. Mészáros András polgármester, dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár és Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója tette le. Az eseményen elhangzott: az osztrák családi tulajdonú áruházlánc továbbra is eltökélt a magyarországi kereskedelem fejlesztése és a partner-hálózatának a bővítése iránt. Az érdi beruházással az ország egyik legnagyobb kereskedelmi foglalkoztatója 100 munkahelyet teremt, és további harmincan a shopterület üzleteiben találhatnak munkát.

A hazánkban 24 évvel ezelőtt alapított cégcsoportnak jelenleg több mint 400 egysége működik Magyarországon. Egy három éve elindított folyamat eredményeként a világszerte magán- kiskereskedelmi üzletek hálózataként ismert márka itthon is megalapozta a partnerkoncepció kiteljesítését. Jelenleg 63 SPAR partner és SPAR market üzlet működik családi vállalkozásban, s ezt a számot a közeljövőben legalább százra fejlesztik. Az OMV töltőállomásokon bevált modell is bővítés előtt áll: több új SPAR express nyitását tervezik.

Címkék