Darts is van Érden

Október elején nyitotta meg kapuit az Érdi Darts Club. A hivatalos megnyitón a szakosztályvezető mellett a csapat tagjai, valamint nagy tapasztalattal rendelkező magyar játékosok is részt vettek, mint a huszonötszörös magyar bajnok, Bezzeg Nándor.

Hasonló tartalmaink:

Idén nyáron alakult meg a Fogócska Sportegyesületen belül az Érdi Cápák Darts Szakosztálya, október elején pedig az Érdi Darts Club is megnyitotta kapuit. A darts angol eredetű játék és sportág, melynek során apró nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. Általában pubokban, kocsmákban játsszák a világ minden részén, de a legnagyobb versenyek és szervezetek az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban, Hollandiában és a skandináv országokban működnek.

Gyárfás István, a Fogócska SE Darts Szakosztályának vezetője elmondta, hogy a darts nagyon jól fejleszti a matematikai készséget. Borbás Lóránt csapatkapitány kitért arra is, hogy minden tanulható, ami ehhez a sporthoz szükséges és érdemes elkezdeni már gyermekkorban. Bezzeg Nándor, huszonötszörös magyar bajnok hangsúlyozta: jó hozzáállás, koncentrációs képesség és hidegvér kell ehhez a sporthoz, nem véletlen, hogy az angolok a legjobbak benne.

 Korábban létezett Érden egy darts csapat, akik az országos bajnokság másodosztályában szerepeltek, innen jött az ötlet, hogy ismét összeálljon egy gárda. A következő szezonban már Budapest II. osztályban is elindul a 8 fős alakulat.

A dartsban két szakágat különböztetnek meg, a tábla és a nyilak anyagától függően. Steel dartsnak nevezik azt a játékot, amikor fémhegyű nyíllal táblára dobnak, soft dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal. Az érdiek a steel játékot részesítik előnyben. A hivatalos megnyitón a szakosztályvezető, a csapat tagjai és nagy tapasztalattal rendelkező magyar játékosok is részt vettek, többek között a 25-szörös magyar bajnok Bezzeg Nándor is.

A Darts Szakosztályhoz minimális havi tagdíj befizetése mellett bárki csatlakozhat. A kézmozdulatok és a dobás technikája bárki számára elsajátítható, utána már csak kitartásra és rengeteg gyakorlásra van szükség.

 

Would you like to replay the video?
Címkék