Ötödik az érdi lány a litvániai súlyemelő EB-n!

Jung Beáta, érdi crossfitter az U23-as Súlyemelő Európa-bajnokságon az ötödik helyet szerezte meg 82-es szakítással, 102-es lökéssel, amely egy újabb egyéni csúcs számára. Pedig ő nem is „igazi” súlyemelő: a crossfitt része ugyan a súlyemelést, de mellette poilometrikus-, erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatokat is, azaz az egyik legkomplexebb sportág.

Hasonló tartalmaink:

Speciális esetnek tartom magam, mivel úgy vehettem részt egy súlyemelő Európa Bajnokságon, hogy gyakorlatilag nem ez a fő sportágam, valamint teljesen más jellegű edzésmunkát végzek, mint egy átlag súlyemelő. Alapvetően CrossFitter vagyok, amit talán már egyre többen ismernek idehaza is. Ez a mozgásforma gyakorlatilag mindent magába foglal az atlétikától és úszástól kezdve a tornász-, saját testsúlyos elemekig, valamint az olimpiai súlyemelő gyakorlatokig – kezdte az érdi Testakadémián edző Jung Beáta.

Majd hozzátette: így kerültem kapcsolatba a súlyemeléssel. Sportmúltból adódóan is már elég jó alapokat kaptam az Érdi Torna Club akrobatikus torna sportágától, mind CrossFit, mind súlyemelés terén. Erős alapokkal jól és gyorsan tudtam fejlődni, emiatt elkezdtem súlyemelő versenyeken is részt venni, amiken folyamatosan sikerült egyre jobban teljesíteni. Ennek köszönhetően megkaptam a lehetőséget az U23 EB részvételre, ami hatalmas szó nekem! A versenykörülmények még szokatlanok voltak, mivel magyar versenyeken kívül nem nagyon szerepeltem máshol. Az edzőm, Oláh Levente így otthonról kísérte az eseményeket, a versenyen pedig Szász László és Likerecz Attila versenyeztetett – folytatta a BKV Előre igazolt versenyzője.

A sok változáshoz képest sikerült jól szerepelnem és a várt eredményeket hoznom. Szoros csata volt az 5. helyért. Szakításban 78-82-85 kg emelésekkel mentünk, ahol a 85 kiló sajnos nem sikerült. A helyezést pedig a lökés döntötte el, ahol három sikeres emeléssel mentem 94-98-102 kilogrammra, utóbbinál egyéni csúcsot emelve. Így sikerült megszereznem az 5. helyet, amiért nagyon boldog vagyok. Kicsit közelebbről megismerkedhettem a súlyemelés világával, bár továbbra is a CrossFittet tartom fő sportomnak  – jegyezte meg Jung Beáta.

Fotó: WOD Crusher facebook

Címkék