Támadnak a vírusok

vlcsnap-2015-10-09-07h40m16s51Annak ellenére, hogy még az őszi évszak elején tartunk, egyre több a beteg a háziorvosi rendelőkben és egyre több gyerek hiányzik az iskolákból, óvodákból felső-légúti megbetegedés miatt.

Hasonló tartalmaink:

Országszerte egyre többen keresik fel háziorvosukat, lázra, hasmenésre, torokfájásra, orrfolyásra és köhögésre panaszkodva. Nincsen ez másképpen a Diósdon, dr. Varga Dániel rendelőjében sem, ahol a vírus, magát az orvost sem kímélte. Ha az immunrendszer megfelelően működik, pár nap a betegség lefolyása.

A családorvos elmondta, hogy megfelelő vitaminbevitellel, sok folyadék fogyasztásával és pár napos ágynyugalommal a tünetek hamar elmúlnak. Sajnos sokan nem tehetik meg, hogy napokig otthon maradnak, pedig ilyenkor fontos lenne a pihenés.

Miután fertőző vírusról van szó, a megelőzés épp annyira fontos, mint a már kialakult betegség kezelése. C-vitamin szedése ajánlott, ám teljes védelmet azonban ez sem nyújt. Aki fogékony a kórokozókra, könnyen megbetegedhet, sajnos nincs olyan hatékony ellenszer, ami mindenkinél használ.

Annak ellenére, hogy délutánonként nagyon kellemes az idő, nem árt rétegesen felöltözni, mert a reggelek kezdenek eléggé hűvösek lenni. A vírusos megbetegedések nagy részét a megfázás okozza.

Would you like to replay the video?
Címkék