Művészeti piknik a Czabai-kertben

vlcsnap-2015-10-14-06h02m28s49Az érdi Poly-Art Alapítvány és a szintén helyi Irodalomkedvelők Klubja által megálmodott Művészeti pikniket már évek óta megszervezik, de az idei volt az első év, hogy az irodalom mellett a képzőművészet is helyet kapott a programban.

Hasonló tartalmaink:

A természet, mint a művészet egyik alapvető témája, forrása és ihletője mióta világ a világ létező jelenség. Ennek a szerves kapcsolatnak az apropóján gondolta úgy több helyi alkotói közösség, hogy amennyire csak lehet, megpróbálják a művészetet közel vinni a természethez. Így született meg a gondolat, hogy a Czabai-kert tölgyfái alatt ismét megtartsák a már hagyományosnak mondható művészeti pikniket, melynek az alapvetően irodalom-központú programjához idén már a képzőművészet is csatlakozott.

A délután folyamán nagyjából tíz helyi festőművész alkotásait tekinthették és akár vásárolhatták is meg az érdeklődők. Mint azt a szervező, Czabai Balázs elmondta, noha a kezdeményezés új, szeretnék ha mostantól kezdve, akár egy évben többször is át tudnák élni a kert illetve a művészet nyújtotta élményeket. Hiszen ez nem csak a saját közösségük, hanem a város kulturális életét is színesebbé tudná tenni, – tette hozzá a szervező.

Would you like to replay the video?
Címkék