Első ülésére készül az Ifjúsági Önkormányzat

Szerda délután tartja első ülését a szeptember 30-án megválasztott érdi Ifjúsági Önkormányzat. A Tomka Lilla diákpolgármester által vezetett testület a szervezeti és működési szabályzatról, valamint a költségvetésről tárgyal majd.

Hasonló tartalmaink:

 

Az Ifjúsági Önkormányzat első és legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy a testület elfogadja működési szabályzatát, valamint a költségvetést, amelynek keretösszegét Érd Megyei Jogú Város közgyűlése tízmillió forintban határozta meg. Tomka Lilla diákpolgármester az ÉrdMost-nak elmondta: a két előterjesztésről – amelyek meghatározzák a testület egy éves munkáját – akár már szerdán, az első ülésen döntés születhet. Az Ifjúsági Önkormányzat működését szabályozó Alapokmány értelmében azonban legkésőbb a hónap végéig mindenképpen el kell fogadni a büdzsét és a működési szabályzatot.

Mint ismert, az Ifjúsági Önkormányzat megalakításáról március 15-ei ünnepi közgyűlésén határozott a város önkormányzata. A választást az érdi középiskolák diákjai szeptember 30-án tartották, így másnap megalakulhatott a nyolc fős testület, amelyet Tomka Lilla diákpolgármester vezet. Az Ifjúsági Önkormányzat legalább kéthavonta ülésezik. A diákpolgármester, illetve a diákönkormányzat tagjai tanácskozási, javaslattételi joggal vehetnek részt a város közgyűlésének, valamint bizottságainak ülésein. A testület mandátuma egy évig, a következő ifjúsági önkormányzati választásig tart.

 

 

Címkék