Tizennégy érmet szereztek az érdiek

eswsse2Október 10-én a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség által szervezett országos bajnokság második fordulóját Törökbálinton rendezték meg. Az Érdi Saolin Wushu és Sport akrobatika Sportegyesület is képviseltette magát, 10 indulójuk 14 érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

Az országos bajnokság nyílt, vagyis bárki nevezhet, aki rendelkezik érvényes sportági szakszövetségi tagsággal. A megmérettetésre az ország számos pontjáról, minden korosztályból, a legkisebbektől egészen a szeniorokig, összesen 110 versenyző nevezett. Az Érdi Saolin Wushu és Sport akrobatika Sportegyesület (ÉSWS SE) is képviseltette magát. Már a tavaszi, Ercsiben megrendezett első fordulón is remekeltek az érdiek és a hétvégi versenyen is kitettek magukért. A tíz indulójuk 15 érmet szerzett: 9 aranyat, 3 ezüstöt és két bronzot.

A magyar bajnokságot november 7-én rendezik meg Érden, ahová kategóriánként a legjobb négy versenyző kap majd meghívást. Mivel a szakszövetség még nem összesítette a pontokat, a hivatalos meghívást még az érdiek sem kapták meg. Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke úgy számol, hogy 10 fővel vehetnek részt a meghívásos versenyen, de addig is gőzerővel készülnek a sportolók, nem csak a magyar bajnokságra, hanem már a jövő évre is, hiszen akik a magyar bajnokságot megnyerik, azok nem csak magyar bajnokokká válnak, hanem automatikusan a magyar válogatott kerettagjai is ők lesznek.

Would you like to replay the video?

fotók: facebook

Címkék