Térfigyelő kamera buktatta le a tolvajt

vlcsnap-2015-10-16-19h22m14s231Az elmúlt héten a térfigyelő kamerarendszer segítségével elfogtak egy bűncselekménnyel gyanúsítható férfit, aki fűkaszát lopott.

Hasonló tartalmaink:

Jelentős segítséget nyújt a rendőrségnek a városban kihelyezett térfigyelő kamerarendszer – mondta el híradónknak Nogula Tamás, a Közrendvédelmi Osztály vezetője.

Évekkel ezelőtt döntött úgy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata, hogy a városban térfigyelő kamerarendszert építenek ki a nagyobb biztonság érdekében. A rendszer 24 órában rögzíti a településen történteket az Érdi Rendőrkapitányságon elhelyezett szerveren, a kamera képeit pedig a rendőrök folyamatosan figyelik.

Nogula Tamás hozzátette, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a főbb közlekedési útvonalakra, csomópontokra valamint a szelektív hulladéklerakó szigetekre és azok környékére is.

A Közrendvédelmi Osztály vezetője hangsúlyozta: a jövőben várhatóan további kamerák valamint rendszámfelismerő rendszer kihelyezésére is sor kerülhet a városban. Jelenleg Érd területén 26 helyszínen működik a kamerarendszer, mér további 24 helyszínre kerülhetnek ki továbbiak.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is használnak rendszámfelismerő rendszert, amelyet rendőrautóból tudnak irányítani – tette hozzá az osztályvezető.

Would you like to replay the video?
Címkék