Érden lesznek a Pest megyei földárverések

Érden lesznek a fővárosi és a Pest megyei földárverések. Erről tartott rendkívüli sajtótájékoztatót az Érdi Járási Hivatalban Tarnai Richárd. A Pest megyei kormánymegbízott elmondta, hogy 504 Pest megyei és 13 fővárosi földterületet árvereznek majd november 15-től, az Érd és Környéke Ipartestület Alispán utcai épületében.

Hasonló tartalmaink:

A fővárosban és Pest megyében is elkezdődnek az földárverések, amely során több mint félezer helyrajzi számon nyilván tartott pályázható állami földterülethez juthatnak hozzá a helyben lakó gazdák – jelentette ki a sajtótájékoztatón Tarnai Richárd. Pest megye kormánymegbízottja kiemelte, a „Földet a gazdáknak” program keretében kizárólag azok pályázhatnak, akik ténylegesen földművelésből, mezőgazdaságból élnek.

Tarnai Richárd hozzátette: a szabályrendszer lehetővé teszi, hogy átláthatóan, nyilvános keretek között értékesítsék az állami földeket. A törvény értelmében egy gazda maximum 300 hektárt vásárolhat, a licitáláshoz a regisztrációs díjon túl 10 százalék letéti összeg is szükséges – hangsúlyozta Tarnai Richárd.

A kormánymegbízott hozzátette: az árverés a piaci ár plusz 10 százalékáról indul. Tarnai Richárd kiemelte továbbá, hogy amennyiben egy terület nem kel el, azt újra meghirdetik, lefelé nincsen licit, felfelé viszont nincsen határ.

Would you like to replay the video?
Címkék