Emberi kapcsolatok a vásznon

Péntek óta látható Kovács Johanna grafikus és képzőművész legújabb kiállítása az Érdi Galériában. A kiállított művek között találhatók festmények, grafikák és síkplaszika is.

Hasonló tartalmaink:

A városunkban élő Kovács Johanna munkáival ugyan már többször és több helyütt is találkozhatott az érdi közönség, de településünk manapság elsőszámú képzőművészeti kiállítóhelyén, az Érdi Galériában a mostani a művész első egyéni tárlata.

Mint azt Kovács Johanna elmondta, a most megnyílt kiállítás egy válogatás az elmúlt öt esztendő során született alkotásokból. Találni közöttük grafikát, festményt és síkplasztikát is, de a szerteágazó műfajok ellenére mégis vannak a munkáknak közös vonásaik.

A tárlatot megnyitó Novotny Tihamér, művészeti író – többek között – úgy fogalmazott: “Kovács Johanna egy médium, akinek a lélek képei belülről, mélyről vetődnek fel, és rajta keresztül materializálódnak. A költők is így kapják a szavakat, nem az ő soraik, de ők vetítik papírra.”

Az 1951-ben Bukarestben született Kovács Johannának 1972 óta jelennek meg művei kiállításokon. A grafikusként és festőművészként is ismert alkotót elsősorban az emberi kapcsolatok ábrázolása foglalkoztatja. Műveit spontán hatású kompozíciók, firkaszerű, szálkás rajzolásmód, vázszerű alakok vagy éppen torzók jellemzik. Az alkotó napokban megnyílt kiállítása november 14-ig látható az Érdi Galériában.

Would you like to replay the video?
Címkék