Pest megye különválásával több támogatáshoz juthat Érd

T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy várhatóan a jövőben külön válhat Budapest és Pest megye, hiszen egy kormányzati szándéknak köszönhetően egy munkacsoport vizsgálja meg ennek a lehetőségét. Amennyiben ez megvalósul, úgy a pályázati pénzekből is sokkal nagyobb mértékben részesülhet a város a következő uniós költségvetési ciklusokban.

Hasonló tartalmaink:

Még 2001-ben fogalmazódott meg Budapest és Pest megye szétválásának gondolata. T. Mészáros András polgármester is többször hangsúlyozta, hogy amíg egy közigazgatási egységről van szó, addig a főváros fejlettsége eltakarja Pest megye fejletlenségét, így jelentős pályázati pénztől esik el többek között Érd is. Az elmúlt hetekben egy kormányzati szándéknak köszönhetően hamarosan egy munkacsoport jön létre, amelynek a feladata az lesz, hogy megvizsgálja a szétválás lehetőségeit.

A polgármester Érd példáját említette a tájékoztatón, hiszen a város az előző uniós költségvetési ciklusban közel 50 milliárd forint pályázati támogatást nyert el, míg a 2020-ig tartó ciklusban  ennek az összegnek csak a töredékére jogosult, a régiós besorolás miatt.

T. Mészáros András kiemelte, hogy milyen fontos szerepe van a Modern Városok elnevezésű programnak, amelynek keretében 40 milliárd forint kormányzati támogatásban részesül Érd, így a városnak nem kell lemondania a fejlesztési elképzeléseiről.

Újabb kábeles távközlési szolgáltató működhet Érden, ezzel kapcsolatban már tárgyalásokat folytat az önkormányzat. A polgármester hangsúlyozta a város igyekszik megteremteni annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben minél több szolgáltató közül választhassanak az érdiek.

A tájékoztató végén a polgármester felhívta a figyelmet az október 23-i városi megemlékező ünnepségre és koszorúzásra, amelyet 11 órakor tartanak a főtéren az 1956-os emlékműnél.

Would you like to replay the video?
Címkék