Teleki Kupa

Kedden rendezték meg a Teleki Sámuel Általános Iskolában a XV. Teleki Kupa asztalitenisz versenyt, amely egyúttal a diákolimpia körzeti fordulója is volt. 

Hasonló tartalmaink:

A megmérettetésen 4 iskola képviseltette magát, összesen 12 fiú és 6 lány versenyzett a diákolimpia első helyezéséért, és a Teleki Kupáért. Évek óta együtt rendezik meg a Teleki Kupát és a diákolimpia körzeti fordulóját a Teleki iskolában, nem volt ez másképp idén sem. A 15. Teleki Kupán négy iskola vett részt: a Teleki, a Gárdonyi, a Bólyai, valamint a tárnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A győztesek a megyei területi döntőre juthattak tovább.

Érden korábban működött egy asztalitenisz klub, melynek bezárása óta csökkent a sportág iránti érdeklődés, de a Teleki Iskolában azóta is komoly ping-pong élet folyik. Brindzik Zsuzsanna, a Teleki Sámuel Általános Iskola testnevelő tanára elmondta, hogy az iskolában a mindennapos testnevelés keretében is sokat asztaliteniszeznek a gyerekek.

A sportversenyt azért is szeretik a tanulók, mert duplán jutalmazzák őket. Ugyanis a diákolimpiáért és a teleki kupáért is megkapják a győztesek és a helyezettek a nekik járó érmet. A Teleki Kupán ezen kívül vándorkupát is kiosztanak. A fiúknál Dragonya Dávid szerezte meg az első helyet, második Regőczy Péter lett, mindketten a Bólyai iskola tanulói, és csapatban is az ő párosuk végzett az első helyen. Lányoknál csapatverseny nem volt, egyéniben Alberti Dominika szerezte meg a győzelmet, a második helynek Kóra Angéla örülhetett, míg a harmadik Csontos Antónia lett, mindhárman a Teleki iskola tanulói.

Would you like to replay the video?

Címkék