Több pénzhez juthatnak a Pest megyei vállalkozások

Több uniós forrásra pályázhatnak a Pest megyei vállalkozások, ha a megyét regionális szinten elválasztják Budapesttől. Erről beszélt sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, Érd polgármestere Lázár János minapi bejelentésével kapcsolatban.

Hasonló tartalmaink:

A mostani fejlesztési ciklus vesztese Pest megye, amely a főváros fejlettsége miatt nem részesülhet elegendő fejlesztési forrásban. Ezért a kormány Pest megye és Budapest kettéválasztására készül – jelentette be Lázár János miniszter. A kormány 2016 első félévében hozhatja meg az erről szóló döntést. Két változat lehetséges a miniszter tájékoztatása szerint: vagy önálló régióként működne tovább Pest megye, vagy a megye települései más régiókhoz csatlakoznak.

Érd polgármestere sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Budapest fejlettsége miatt az elmaradottabb Pest megye kevesebb uniós forrást kap. A megoldás szerinte a leválás.

T. Mészáros András, Érd polgármestere, aki 1998 és 2002 között a Pest megyei közgyűlés elnöke volt, már 2001 óta szorgalmazta Pest megye leválását a fővárostól. 2012. október 31-én, a készülő Pest megyei területfejlesztési koncepció kapcsán például azt mondta: csak akkor van esélye a fővárossal egy régióba sorolt Pest megyének a felzárkózásra, ha a területfejlesztési törvény módosításával lehetővé tennék, hogy leváljon és önállósodjon.

Hallgassa meg összefoglalónkat!

Címkék