Elfogadta költségvetését az Ifjúsági Önkormányzat

Véglegesítette költségvetését az érdi Ifjúsági Önkormányzat, miután mai közgyűlésükön a diákképviselők meghallgatták Bács István alpolgármester tájékoztatóját az Érdre tervezett fitnesz-parkokról. Kiderült: az erre szánt összeget az ifjúsági testület másra fordíthatja. Elfogadták szervezeti és működési szabályzatukat is. 

Hasonló tartalmaink:

Tomka Lilla diákpolgármester vezetésével ülést tartott szerdán az érdi Ifjúsági Önkormányzat, amelyen a város diákságának képviselői véglegesítették költségvetésüket. Az ülésen meghívottként Bács István, Érd alpolgármestere tájékoztatta a testületet a tervezett fitnesz-parkokról. Az ifjúsági önkormányzat korábban 2 millió forintot tervezett egy ilyen, a diákok szabadidős sportolását elősegítő parkot, ám Bács István arról tájékoztatta a diákképviselőket, hogy a városvezetés más forrásokból kezdeményezi ennek megvalósítását. Az így felszabaduló összeget az ifjúsági önkormányzat a tanulmányi kirándulások és a testvérvárosi látogatások finanszírozására csoportosította át.

Az egy évre választott érdi ifjúsági önkormányzat – az országban egyedülálló módon –10 millió forinttal gazdálkodhat. Az egyhangú döntéssel elfogadott költségvetésben a tanulmányi és testvérvárosi kirándulások mellett számos, az érdi diákságot támogató elképzelés finanszírozása szerepel. Az ifjúsági önkormányzat az arra rászoruló, általános iskolás diákok számára egész éves, a tanulást segítő, illetve készségfejlesztő programot indít. Támogatják a végzős középiskolai osztályok szalagavató bálját is azzal, hogy jelentős mértékben hozzájárulnak az Érd Aréna terembérletének kifizetéséhez.

Ugyancsak a középiskolák számára különítettek el forrásokat az iskolai stúdiók, illetve az intézmények egyéb programjaihoz szükséges technikai felszerelések fejlesztésére.

Az ifjúsági önkormányzat a tervek szerint november 9-én tartja következő ülését, amelyen a környezetvédelem a fő napirendi pont ( az előző ülésről szóló beszámolót itt olvashatják). A diákképviselők ugyanis azt tervezik, hogy terület-örökbefogadási programot hirdetnek, amelynek keretében a város diákjai vállalják egy-egy városrész tisztán tartását.

Címkék