Öt mázsa fűtőanyagot kapnak a rászorulók Kárpátalján

A hideg idő beköszöntével idén is tüzelőt oszt az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi központja. A segélyprogramot részben a Musica Divina Egyesület, a Szent István Kórus és a Százhalombattai Plébániai Karitász által szeptember végén szervezett „Varázsolj Mosolyt!” jótékonysági koncerten összegyűlt összegből fedezik. 

Hasonló tartalmaink:

Első körben száz család kap egyenként 5 mázsa biobrikettet. Mivel a támogatottak között sok az idős és egyedülálló rászoruló, további segítségként az Ökumenikus Segélyszervezet vállalta a tüzelőanyag házhoz szállítását is. A másfél millió forintos segélyprogram keretében egy család 15.000 forint értékű tüzelőanyagot kap, mely több hétre elegendő fűtőanyag.

A segélyprogramot részben a Musica Divina Egyesület, a Szent István Kórus és a Százhalombattai Plébániai Karitász által szeptember végén szervezett „Varázsolj Mosolyt!” jótékonysági koncerten befolyt több mint 440 ezer forintból, másrészt a 1353-as adományvonalon gyűjtött pénzadományokból finanszírozza az Ökumenikus Segélyszervezet.

Rendszeresen szervez segélyakciókat az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján. A háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt Ukrajna több régiójában is kiemelten figyelmet szentelnek a Kárpátalján élők megsegítésére. A megelőző időszakban több mint 20 millió forintnyi adomány oszthattak szét. Elsősorban nehéz sorsú nagycsaládosok, hátrányos helyzetű emberek, egyedülálló idősek, óvodások, iskolások segítenek.

Címkék