Martinek János a fiatalok példaképe lehet

Martinek János  kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó volt az új kilencedikes rendészeti- és sportosztály vendége a Kós Károly Szakképző Iskolában. Vendégh Zsolt, az iskola szakoktatója ígéretet tett, hogy meghív egy kiváló sportembert az iskolába, így jöhetett létre a találkozó. 

Hasonló tartalmaink:

 Az iskola célja az ilyen és ehhez hasonló alkalmakkal, hogy példát mutassanak a diákoknak kitartásból, akaraterőből és győzni akarásból, hiszen Martinek János eredményeit tekintve jó példa lehet a felnövekvő generáció számára. Bár a hallgatóság a ’88-as szöuli olimpia idején még meg sem született, de a szülőktől mindenki hallhatta már Martinek János nevét és eredményeit.

Számos tanuló magas szinten sportol az osztályban, nekik külön élmény volt találkozni a kétszeres olimpiai bajnok sportolóval. Vendégh Zsolt bízik abban, hogy egy kicsit az öttusa felé is fordul a fiatalok figyelme, hiszen térségünkben méltatlanul elhanyagolt ez a sportág. Martinek János is örült a lehetőségnek, elmondása szerint többször is eleget tesz ilyen és hasonló felkéréseknek.

A diákok sok érdekességet hallhattak az öttusáról, de Martinek Jánost, mint magánembert is megismerhették az érdekes történeteken keresztül. A programot záró közös beszélgetésen pedig mindenki feltehette kérdéseit a kétszeres olimpiai bajnoknak.

Would you like to replay the video?
Címkék