Iskolaválasztás előtt

vlcsnap-2015-11-06-16h41m02s41Leendő elsősök számára rendeztek iskolakóstolgatót az Érdligeti Általános Iskolában. A hagyományos rendezvény célja, hogy a nagycsoportos óvodások és szülei betekintést nyerjenek az intézmény működésébe és megismerkedhessenek leendő tanítóikkal. Az intézmény decemberben, márciusban és áprilisban újra Iskolakóstolgatóra várja a nagycsoportosokat.

Hasonló tartalmaink:

Minden iskola készül arra, hogy a következő tanévben elegendő számú első osztályos tanulója legyen. Az Érdligeti Általános Iskolában csütörtökön rendezték meg a hagyományos Iskolakóstolgatót, mellyel az óvoda és iskola közötti átmenetet szeretnék megkönnyíteni a nagycsoportos óvódások számára. A négy alkalmas rendezvénysorozat első eseményén az ősz volt a téma.

Vargáné Balogh Erika, az Érdligeti Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy szabad iskolaválasztás címén minden szülőnek joga van, hogy ne a saját körzetükhöz tartozó általános iskolába írassák gyereküket, így a körzeten kívüli, sőt a más városban élő gyermekeket és szüleiket is várták. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szülők gyermekük érdekében szívesen néznek meg több intézményt is.

Az Iskolakóstolgató decemberi rendezvénye természetesen a Mikulás motívuma köré épül majd, márciusban az érzékszervek kerülnek előtérbe, míg áprilisban a mozgás, a sport és a játék szellemében várják a nagycsoportosokat.

Would you like to replay the video?
Címkék