Tízgyerekes családot támogatnak

vlcsnap-2015-11-13-14h50m02s121Államtitkár és nagykövet vendége is volt az tíz gyermekes érdi Kádas családnak szerda délelőtt. A prominens személyek érkezésének oka, hogy segítségükkel a szegény sorsú család most új életet kezdhet.

Hasonló tartalmaink:

A tíz gyermekes Kádas család a legutóbbi időkig egy meglehetősen rossz állapotú házban töltötte a mindennapjait. A férj édesapjának érd-ófalusi házában mindössze két szobányi hely volt a szülők és gyermekeik számára. A házban nem volt víz, fürdőszoba, de még WC sem. Egy szerzetesrend segítségével végül új helyre költözhettek. Ám a frissen megvásárolt épület sem volt éppen a legjobb állapotban, így a családnak újabb segítségre volt szüksége, hogy lakhatóvá tegyék a házat.

A ház felújítását elsősorban a családdal kapcsolatba kerülő Szeretet Földje Alapítvány intézte, de ahhoz hogy az összes szükséges munkálat, mint például a csatornázás, vízbevezetés, villanyszerelés, vagy éppen az összes helyiség kifestése megvalósuljon, további segítség kellett. Ha közvetett módon is, de a család ekkor került kapcsolatba dr. Aradszki András államtitkárral illetve a Tajvani Kínai Köztársaság magyarországi képviseletével.

Wen Lung TAO, a Tajvani Kínai Köztársaság képviseletének vezetője elmondta: a Tajvani Kínai Köztársaság kormánya a helyi civil társadalommal összefogva most már jó ideje létrehozott egy olyan pénzalapot, amiből tulajdonképpen bárhol a világon támogatni tudunk szegény sorsú embereket. És most így kerültünk ide Érdre is.

Az adományozók hangsúlyozták, hogy a ház felújítása és a költözés megvalósulhatott, nem csak rájuk volt szükség, hanem más szervezetek és magánszemélyek összefogására is. Végül ebből az együttműködésből gyűlt össze az a nagyjából kétmillió forint, amiből a Kádas család új életet kezdhet.

Would you like to replay the video?
Címkék