Megkezdődtek a földárverések Érden

Az Érd és Környéke Ipartestület székházában hétfőn a budapesti földterületek kerültek kalapács alá. A földárverések nyilvánosak, a jogszabályok azoknak a magyar gazdáknak biztosítanak részvételi lehetőséget, akik helyben élnek és valóban mezőgazdasági tevékenységet kívánnak folytatni a megvásárolt földterületeken.

Hasonló tartalmaink:

vlcsnap-2015-11-16-21h48m16s94

Tarnai Richárd

Az országban szinte elsőként kezdődtek meg Érden a földárverések. A helyben lakó gazdák, akik ténylegesen földműveléssel foglalkoznak és megfelelnek a jogszabályi feltételeknek is, licitálhatnak az állam által kijelölt földterületekre. A fővárosban és Pest megyében ez összesen 511 helyrajzi számot jelent. Ezzel kapcsolatban Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a szabályozással a külföldiek tulajdonszerzését akarják megakadályozni.

vlcsnap-2015-11-16-21h47m16s9

Harangozó Gábor

A földárveréssel egy időben az MSZP tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. A párt parlamenti képviselője Harangozó Gábor elmondta, nem értenek egyet a kormány ezen lépésével, szerinte ezzel az állam lemond arról a lehetőségről, hogy a földből megélni kívánó embereknek munkahelyet és megélhetést tudjon kínálni a földterület a jövőben. Amennyiben kormányzási lehetőséghez jut az ellenzéki párt, úgy visszavásárolják a földeket – tette hozzá.

A földárverések nyilvánosak, a kormánynak takargatnivalója nincsen – mondta el az árverés kapcsán Tarnay Richárd. A kormánymegbízott kiemelte, ezzel az akcióval is a magyar gazdákat hozzák előnyös helyzetbe, miközben az állam is garanciát kap.

Would you like to replay the video?

Most a fővárosi földterületeket árverezik, november 23-án az Érd és Környéke Ipartestület székházában pedig a Pest megyei árverések kezdődnek.

Címkék