Kiejtették a Budafokot

vlcsnap-2015-11-24-18h36m35s253

A Treff 07 SE kosárlabda csapata idén is NB II-ben (harmadosztály) indult, ám ezúttal a „Közép A”  csoportba kerültek.  A bajnokság nem indult jól számukra, de a kezdeti négy vereség után két mérkőzést is nyerni tudtak.

Hasonló tartalmaink:

 

A Treff 07 SE az előző szezonban az NB II Nyugati csoportjának hatodik helyén végzett, s a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége idén is biztosította számukra a harmadosztályú szereplést, ahol budapesti és Budapest környéki csapatok ellen indulhattak.

A négy vereség után győzni tudtak a Kandó FSC csapata ellen, majd az elmúlt hétvégén a Szentendre együttesét fogadták és győzték le 55:51-re, így hazai pályán is megszerezték idei első győzelmüket. Bár a félidőben még döntetlenre állt a találkozó, a harmadik negyedben sikerült elhúzniuk a hazaiaknak. Szükség is volt a több pontos előnyre, ugyanis a végjátékban a Szentendre volt a jobb amely fel is zárkózott, de a győzelmet már nem tudta elvenni a Trefftől.

A Treff 07 SE időközben egy bravúrt is elért, a Magyar Kupában ugyanis sikerült kiejteniük a másodosztályú Budafokot, noha azóta elbúcsúztak a kupától, mindenképpen sikerként értékelik, a Budafok ellen elért eredményt.

Ami az idei bajnokság terveit illeti, a bennmaradás alapkövetelmény, de inkább a középmezőny a cél. Valaczkay Gábor, a Treff 07 SE játékos-edzője elmondta, hogy tavaly a nyugati csoportban korán véget ért a bajnokság, hiszen csak tízcsapatos volt a mezőny. Ezúttal tovább játszhatnak majd, hiszen tizenhat egyesület van a csoportban, így 30 mérkőzés van kilátásban. November 29-én a Dunaharaszti otthonában vendégeskedik a Treff, december 6–án pedig a Kőbánya együttesét fogadják.

 

Would you like to replay the video?
Címkék