Büszke eredményeire Sós Dániel

Büszke az eredményeire és természetesen az Eb-harmadik, valamint vb-ötödik helyezett édesapjára is, de a tizenévesek felfogását követve Sós Dániel, az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője is jobban örül már annak, ha nem csak úgy emlegetik, mint dr. Sós Csaba nagyfiát – írja a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja, a mob.hu a Telekom Sporthír Szolgálatra hivatkozva.

Hasonló tartalmaink:

sosdani3

Az „Öreget” nehéz kihagyni a történetből, mert a Széchy Tamás iskolájában nevelkedett egykori válogatott versenyző ma a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, másfelől a Magyar Úszó Szövetség egyik alelnöke, valamint tagja a MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának.

Az elmúlt időszakban egyre közelebb és közelebb ér a felnőtt úszókhoz Sós Dániel, az Érdi Úszó Sport Kft. sportolója, aki idén megjárta a bakui Európa Játékokat, s a szingapúri Ifjúsági Világbajnokságot, s mindkettőről büszkén térhetett haza, hisz remek eredményeket hozott. A százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságon is rendre az élmezőnyben végzett olyan tapasztalt versenyzők mögött, mint Cseh László vagy Bernek Péter, s már korábban is azt nyilatkozták róla a szakértők, hogy fiatal kora ellenére remek technikával úszik, kiválóan fordul. Sós erényeit látta Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya is, és behívta az érdi úszót a december elején, az izraeli Netanyában rendezett rövidpályás Európa-bajnokság huszonhéttagú magyar keretébe.

sosdani4

Az FTC-ben nevelkedett, de Magó Gábort, az edzőjét Érdre követő 17 éves úszóreménységet egyre inkább lehet profinak nevezni, fokról fokra jön közelebb a felnőtt mezőnyhöz.
„Megtisztelő és biztatással felérő a beválogatásom a netanyai rövid pályás Európa-bajnokságra készülő csapatba. Nincs lámpalázam, mert Kiss László, a válogatott vezetőedzője tudásomhoz igazított feladat teljesítését várja el tőlem, amelynek egyik fontos eleme a tapasztalatszerzés, a „nagyok” verseny előtti felkészülésének tanulmányozása. Ettől függetlenül nagyon boldog lennék, ha az egyéni csúcsaimat éppen ott sikerülne megközelítem, netán a nagyságok „húzásának” köszönhetően még meg is javítanom” – mondta a nyilatkozást is még csak kóstolgató Sós Dániel a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

„Nem az édesapám tanított meg úszni, és az edzésmunkámba most sem szól bele, pedig ha valaki, hát ő nagyon sokat tud a sportágunkról – folytatta. – Olyankor szoktunk kettesben leülni és egy kicsit szakmázni, amikor észreveszi rajtam, hogy nem vagyok kellőképpen motivált. Ilyenkor bizony nagy szükség van a pszichológusi képességeire. A szakmai munkát Magó Gáborra és Selmeci Attilára bízza, akik velem együtt úgy gondolják, hogy jövőre sokat javíthatok az eredményeimen. Ha ez sikerül, akkor talán a legjobb 15 európai közé is be tudom verekedni magamat a 400 vegyesen. Annál is szebb lenne, ha 2016-ban a londoni nagymedencés Európa-bajnokságra is sikerülne eljutnom. A riói olimpiai játékok televíziós közvetítését olyan szemmel fogom nézni, hogy négy évvel később, a tokiói nyári játékokon talán már én is „adásban” leszek” – mondta Sós Dániel, az Érdi Úszó Sport Kft. sportolója.

Telekom Sporthír Szolgálat/Szalay Péter, fotó: MOB/Szalmás Péter

Címkék