Pest megye különválása a Közgyűlés előtt

Az elmúlt napokban a kormány elfogadta azt a javaslatot, mely szerint Budapest és Pest megye régiós szinten is különválhat.

Hasonló tartalmaink:

A kormány döntése következtében 2020-tól Pest megye önálló fejlesztési területté tud válni – mondta T. Mészáros András. A polgármester kiemelte, hogy a város november 26-i Közgyűlésének egyik legfontosabb napirendi pontja lesz az ehhez kapcsolódó régiós kialakításra vonatkozó javaslat.

T. Mészáros András polgármester már 2001-ben hangsúlyozta, hogy a megyének és a fővárosnak külön kell válnia, hiszen amíg egy régiós egységet képeznek, addig Budapest fejlettsége jelentős mértékben rontja Pest megye településeinek pályázati lehetőségeit. Amikor a különválás megvalósul, akkor Érd újabb célokat tűzhet ki maga elé – tette hozzá a polgármester.

Újabb jelentős eredményeket értek el az érdi úszók – közölte T. Mészáros András. Így az izraeli  rövidpályás Európa-bajnokágon induló magyar válogatottba egy érdi versenyző, Sós Dániel is bekerült.

A hétvégén megkezdődik a városban az Érdi Adventi Napok programsorozata. A város vezetője az ehhez kapcsolódó vasárnap délutáni gyermekkoncertre, előadásokra és a gyertyagyújtásra invitálta az érdieket.

Would you like to replay the video?
Címkék