A megfázás megelőzhető!

Egyre hamarabb sötétedik, egyre hidegebb van, egyre többen jönnek velünk szembe náthás emberek buszon, vonaton, az utcán. A nátha a téli időszak gyakorlatilag elkerülhetetlen betegsége. Vagy mégsem?

Hasonló tartalmaink:

ITGA nátha “gyógyíthatatlan” betegség – mondja Dr. Ipolyi-Topál Gitta háziorvos. A lényeg, hogy a megfázás, vagy közönséges meghűlés néven ismert betegség önmagában valóban nem gyógyítható, hiszen magunktól gyógyulunk meg belőle. Vírusok okozzák, amelyek pontos azonosítása ugyan lehetséges, de felesleges, mert mire visszajönne az eredmény, már meg is gyógyultunk. Egyszóval, az a feladatunk, hogy a közérzetünket javítsuk, a tüneteket enyhítsük – hogy mivel, azt részletesen le is írja olvasmányos blogjában, és még részletesebben elmondta Köztünk marad című műsorunkban.

Kérdeztük még a vitaminokról – kell, nem kell, mennyi kell, kinek mi kell? – , és szóba hoztuk a közelgő karácsonyi lakomákat. A doktornő szerint nem lehet bajunk belőle! Hogy miért? Elmondta ezt is! Hallgassa meg Dr. Ipolyi-Topál Gitta háziorvossal, a háziorvosblog.hu szerkesztőjével készült interjúnkat!

Címkék