Komoly előrelépés a közbiztonság terén Érden

– A közbiztonság soha nem lehet annyira jó, mint ahogy mi azt szeretnénk, de természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy jobb legyen – fogalmazott a polgármester sajtótájékoztatóján. A többi között elmondta: város ki- és belépő csomópontjain 25 rendszámfelismerő kamerát helyeznek el, a térfigyelők számát pedig a jelenleginek több mint a duplájára emelik.

Hasonló tartalmaink:

Kiemelten fontos téma volt a polgármester sajtótájékoztatóján a közbiztonság fejlesztése. Ezzel kapcsolatban T. Mészáros András emlékeztetett, hogy a HVG minden évben elvégzi a megyei jogú városok közbiztonságára irányuló felmérését, melyen az elmúlt években Érd a 23. helyen állt, de az idei adatok szerint már a 10-12. hely között foglal helyet városunk.

– A közbiztonság soha nem lehet annyira jó, mint ahogy mi azt szeretnénk, de természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy jobb legyen – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: a közbiztonság javításához nagyban hozzájárul a helyi rendőrség és polgárőrség is, ami annak köszönhető elsősorban, hogy négy körzeti megbízotti iroda nyílt meg, az egykor tizenhárom fős polgárőrség ma már több mint százötven főt számol, és a rendőrség is egyre jobban végzi a munkáját.

A Modern Városok program keretében megvalósuló Batthyány 2020 városfejlesztési programban célkitűzésként szerepel a térfigyelő-kamerarendszer fejlesztése. A polgármester ennek kapcsán úgy tájékoztatott, hogy a jelenlegi 51 helyett 130 kamerát helyeznek ki, az eddigi analóg technológiáról átállnak digitálisra, és az új kamerák már full HD minőségben rögzítenek – ehhez nélkülözhetetlen a diszpécserközpont korszerűsítése is.

A város ki- és belépő csomópontjain 25 rendszámfelismerő kamerát is elhelyeznek, amelyekből meg lehet tudni, hogy egy-egy jármű lopott-e, tulajdonosát körözik-e.

A jelenlegi rádiós hálózatot vezetékesre cserélik, amellyel jóval stabilabb, megbízhatóbb lesz az információáramlás.
– A város támogat minden olyan kezdeményezést, amit bármely rendfenntartó szervezet saját munkája fejlesztése, a minőség jobbítása érdekében elindít, ezért továbbra is segítjük a polgárőrségét és a helyi rendőrséget – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, aki felhívta a figyelmet a rendőrség decemberi 7-i akciójára is, a Házhoz megyünk bűnmegelőzési programra, melyet a Tesco parkolójában tartanak.

Újságírói kérdésre T. Mészáros András elmondta, hogy az érdi kettős gyilkosság kapcsán a város december 17-i közgyűlésén határozhatnak arról is, hogy a város kétmillió forintra emeli a nyomravezetői díjat.

A polgármester szólt még a munkanélküliségről is. – Érden nem a munkanélküliség a legnagyobb gond, hisz a térségben mindössze 5 százalékos az arány, ennek ellenére is foglalkozni kell a kérdéssel – mondta T. Mészáros András –, ezért az Aktív gondoskodás programban ötödik éve kötnek megállapodást a Napraforgó Nonprofit Közhasznú Kft.-vel, Csoportos álláskeresési tájékoztatást, motivációs csoportfoglalkozást és még személyre szabott egyéni tanácsadást is tartalmaz a megváltozott munkaképességű emberek számára a program.

A polgármester kitért arra is, hogy a következő években a jelenlegi nyolc-kilencezer érdi munkahely számát nagyjából megdupláznák, melyhez elengedhetetlen a Modern Városok programban megvalósuló ipari park is.

Would you like to replay the video?
Címkék