Ne hagyjuk magunkat meglopni!

Folytatódik a rendőrség vagyonvédelmi programja. Ezúttal az érdi Tesco áruházban felállított információs ponton december 11-ig látják el tanácsokkal a vagyonvédelem és biztonság iránt érdeklődő állampolgárokat.

Hasonló tartalmaink:

Pest megyében három rendőrkapitányságot jelöltek ki a programhoz kapcsolódó feladatok ellátására. Budaörs és Szigetszentmiklós mellett az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén adnak a lakosságnak a program keretében tájékoztatást, felvilágosítást. A kampánysorozatot a lakosság vagyonbiztonságának óvása hívta életre, amely kezdeményezés segít a vagyon elleni bűncselekmények számának visszaszorításában és támogatja az állampolgárok önvédelmi készségeinek fejlesztését.

A programban a rendőrség mellett többek között részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség tagjai, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkatársai is.

Pintér Imre, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója elmondta, hogy Érden ugyan a bűncselekmények száma csökkent az elmúlt időszakban, azonban a vagyon elleni bűncselekmények terén a tavalyi évben inkább emelkedés figyelhető meg. A bűnmegelőzési tanácsadó hangsúlyozta: a legfontosabb, amit tehetünk, bűncselekmények visszaszorítása érdekében, az a megelőzés.

A rendőrség és a polgárőrség jó kapcsolatot ápol, Érden évek óta hatékony az együttműködés a két szervezet között. Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke fontosnak tartja ezeket a rendezvényeket, szerinte csak közös erővel lehet hatékony segítséget nyújtani a lakosságnak.

A programot a járás valamennyi településén szeretnék megtartani a szervezők. Érden december 11-ig minden nap 9 és 12 óra között várják az érdeklődőket az érdi Tescoban. Az előzetes tájékoztatás szerint a következő alkalomra Százhalombattán kerül majd sor.

Would you like to replay the video?
Címkék