Angyalok kerestetnek

Érdi gimnazisták csatlakoztak az országos Angyalok a Mezőségen akcióhoz, melynek keretében tartós élelmiszerekkel, játékokkal, ajándékokkal lepik meg az erdélyi szórványtelepüléseken élő magyarokat.

Hasonló tartalmaink:

A mezőségi szórványban élő idősek és gyermekek számára szervezett szeretetakciót a 2011. óta működő Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) indította. A civil szervezet helyi református közösségek segítségével, személyesen keresi fel a megajándékozottakat.

Idén a Vörösmarty gimnázium (VMG) is csatlakozott a kezdeményezéshez: a kihelyezett gyűjtőládába helyezhetik ajándékaikat, és képeslapon jókívánságaikat is eljuttathatják a megajándékozottaknak.

1215_angyal– Minden évben csatlakozunk valamilyen jótékonysági adománygyűjtéshez karácsony közeledtével. Volt, hogy a fiúotthont vagy az idősek otthonát segítettük, vagy éppen a Mikulásgyárat. Idén megkeresett minket az EMKA, hogy támogassuk kezdeményezésüket, amihez mi örömmel csatlakoztunk – mondta lapunknak Szilasné Mészáros Judit igazgatónő, aki úgy tapasztalja, leginkább könyvek, játékok érkeznek.

Örömmel fogadják a további felajánlásokat is, nemcsak gimnazisták, hanem az érdi felnőttek részéről is. Aki szeretne segíteni, a gimnázium épületében felállított gyűjtődobozban pár napig még elhelyezheti adományát. További információk a www.erdelyimagyarok.com honlapon!

 

Címkék