Zöldterületek tisztán tartása és ingatlanvásárlás – ezekről is döntött a Közgyűlés

vlcsnap-2015-12-18-08h05m38s97Megtartotta idei utolsó ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgárok Háza dísztermében. A képviselők 31 napirendi pontot tárgyaltak. Döntöttek többek között a Modern Városok Programról, amelynek keretében fejlesztési céllal ingatlanokat vásárol az önkormányzat, valamint az adórendelet módosításának köszönhetően adókedvezményekben részesülhetnek az orvos vállalkozók.

Hasonló tartalmaink:

A közgyűlésen napirend előtt a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját ismerték el. Az Érdi Rendőrkapitányság vezetője Pintér Lajos elmondta, hogy 10 fő rendészeti járőr munkatárs vehetett át oklevelet, valamint a díjazottak tárgyjutalomban is részesültek.

A napirendi javaslatok között elfogadták a képviselők az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról szóló rendelet módosítását, amely az ingatlanok esetében a kerítéstől számított eddigi öt méter helyett nyolc méteres távolságban írja elő a zöldterület tisztántartását. Dr. Bács István (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, hogy ez a rendelet az Alsó és a Felső utcához hasonló szélességű utcákra nem vonatkozik.

Módosult a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet is. A testület döntése szerint a a házi orvosok, fogorvosok, gyermekorvosok és a védőnők is a 20 millió forintos adóalapig mentesülnek az iparűzési adó fizetési kötelezettség alól. Érden ez több mint 100 vállalkozó orvost is érint. A házi gyermekorvosok mindegyike és szinte az összes háziorvos mentesül az iparűzési adó alól ezáltal – tette hozzá Dr. Bács István (Fidesz-KDNP) alpolgármester.

vlcsnap-2015-12-18-08h07m26s155Elfogadták azt a javaslatot, amely szerint a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztésekhez szükséges ingatlanokat megvásárolja az önkormányzat, hiszen már megérkezett az első négymilliárd forintos kormányzati támogatás. Többek között a téglagyár területét is meg tudja így vásárolni a város. Pulai Edina (Jobbik) önkormányzati képviselő elmondta, hogy minden olyan indítványt támogatnak, amellyel magyar emberek munkához juthatnak.

Az önkormányzat megvásárolja a Polgármesteri Hivatallal szemben lévő irodaházat a KLIK Megyei Központja részére, valamint a Búvár utcában három ingatlant, amelyen az az iskola és óvoda komplexum épül meg, amelyet korábban a Darukezelő utcába tervezett az önkormányzat. A baloldali ellenzéki frakció kifogásolta a helyszínváltoztatást. Dr. Havasi Márta (DK) önkormányzati képviselő aggodalmát fejezte ki az irányban, hogy mikor vehetik majd így birtokba az ott lakók az iskolából, óvodából és tanuszodából álló intézményt.

A közgyűlés döntött arról, hogy továbbra is üzemel a városban mentőtiszti szolgáltatás. Ezt az idei évhez hasonlóan az önkormányzat jövőre is havonta 600.000 Ft-tal támogatja.

A közgyűlés végén zárt ülésen városi elismerések adományozásáról döntöttek a képviselők.

Would you like to replay the video?
Címkék