Lesz egy kis hó az újév első hétvégéjén

A hét közepén gyökeresen megváltozott hazánk időjárása. Északkelet felől sarkvidéki eredetű hideg légtömeg tört ránk, ami kisöpörte a Kárpát-medencében megfeneklett felhőzetet, és országszerte napos idő lett. Ugyanakkor ez a hideg légtömeg meg is ágyazott a havazásnak.

Hasonló tartalmaink:

Pénteken az országot nyugat felől elérő, összefüggő felhőzóna tovább mozog kelet felé: a Tiszántúlon és Borsod nagyobb részén délelőtt még több órára kisüt a nap, a Nyugat-Dunántúlon pedig a déli óráktól kezd szakadozni a felhőzet. Hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, napközben a keleti megyéket leszámítva már több helyen várható hószállingózás, átmeneti gyenge havazás. Vékony hóréteg elsősorban a Balatontól északra, északkeletre alakulhat ki. Nagyobbrészt gyenge vagy mérsékelt változó irányú szél várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában -4, -10 fok között, az ország keleti felében -10 fok körül valószínű, de egyes fagyzugos helyeken -15 fokig hűlhet le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtöbb helyen -3, +1 fok között várható.

Szombaton a kezdetben szakadozott felhőzet várható, majd délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten lehet szűrt napsütés. Északkeleten csapadék nem valószínű, másutt több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.

met.hu

Címkék