Az ÉKFI felkészült a további havazásra

Megtartotta idei első sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester, aki az év első napjaiban megérkezett havazással kapcsolatos síkosságmentesítésről, valamint az Apró Falva Bölcsőde korábbi és leendő fejlesztési terveiről számolt be a helyi médiumok képviselőinek.

Hasonló tartalmaink:

 Az esemény vendége volt Mészáros Mihály, az Érdi Közterület-Fenntartó Intézményvezetője, aki beszámolt arról, hogy a hétfőn lehullott havat a város főbb közlekedési útvonalairól munkatársai néhány órán belül eltakarították, a síkosságmentesítést pedig folyamatosan végzik. Az ÉKFI hat sószóró járművel rendelkezik, ezekkel éjjel is tisztították a fő- és mellékutakat, valamint a kisebb utcákat. Az intézmény további öt kisebb teherautóval rendelkezik, amelyekkel azt a 20-30 munkatársat szállítják a buszmegállókhoz, akik a város intézményei előtt, valamint a lakosság által legtöbbet használt járdákat takarítják.

Az intézményvezető beszámolt továbbá arról, hogy munkatársaival folyamatosan figyelik az időjárási előrejelzést, hiszen várhatóan a további napokban is számítani lehet a fagyos, jeges időre, valamint az ónos esőre és  a havazásra. A hóügyelet december 1-től március 15-ig tart.  A Polgármester arra kérte a város lakosságát, hogy aki teheti válassza a közösségi közlekedést.

T. Mészáros András cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek az év végén megjelentek az interneten az Apró Falva Bölcsődével kapcsolatosan. A város a múlt évben is számtalan fejlesztést hajtott végre az intézményben, a többi között felújították az épület bejárat, elvégezték a tisztasági festést az egész épületben, valamint a homokozók is megújultak. A tavalyi apró változások mellett idén is gondot fordítanak a lakótelepi bölcsődére. A Polgármester elmondta, hogy felújítások lesznek a csoportszobákban, a szekrények új külsőt kapnak, de a gyermekfekvőhelyeket is kicserélik. Mindezeken túl az Integrált Városfejlesztési Stratégiában szerepel az Apró Falva Bölcsőde 400 millió forintos fejlesztése is.

Would you like to replay the video?

Felhívta a Polgármester a figyelmet az Elhurcoltak Emléknapjára.  A megemlékezés január 10-én 8 órakor szentmisével kezdődik az újvárosi Jézus szíve Templomban, majd a Kálvin téren folytatódik istentisztelettel és koszorúzással. 11 órakor az Elhurcoltak emlékművénél lesz a megemlékezés, délben pedig a művelődési házban Elhurcoltak címmel tartanak visszaemlékező műsort.

Több százezer családnak jelenthet segítséget a január 1-jével elindított új, 10+10 millió forintos otthonteremtési program. T. Mészáros András szerint a családok nagy többsége érezheti majd, hogy jelentős kormányzati segítséget kap az otthonteremtéshez. A Polgármester összegezve az új otthonteremtési program fontosabb részleteit, egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvezményes hitelt azok a nagycsaládosok – vagy 10 éven belüli időre kettőnél több gyermeket vállalók – vehetik igénybe, akik új lakást, vagy házat vásárolnak,  építenek.

Újságírói kérdésre a Polgármester elmondta, hogy a szelektív kukákat rövid időn belül elkezdik kiszállítani a lakosságnak, ezt az ÉTH szervezi, s reményei szerint márciusig minden háztartás megkapja.

 

Címkék