Egyre nagyobb az érdeklődés a rendőri pálya iránt

vlcsnap-2016-01-15-04h48m08s28Minden évben több alkalommal tartanak nyílt napot az Érdi Rendőrkapitányságon, amelyen óvodás gyerekek, általános- és középiskolás diákok is részt vesznek. A program keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a rendőrség mindennapi munkájával, a rendőrök eszközeivel.

Hasonló tartalmaink:

Pintér Lajos, Érdi Rendőrkapitány elmondta, hogy a nyílt napoknak az a célja, hogy egy kis bepillantást nyerjenek a pályaválasztók a rendőrség műhelymunkájába és megismerhessék azokat az eszközöket, berendezéseket és felszereléseket, amelyekkel nap mint nap dolgoznak. Majd hozzátette, hogy az utóbbi időben sokat fejlődött a rendőrség: új gépjárműveik, eszközeik és kamerarendszerük van és olyan számítógépes hálózatuk, melyet nem csak az irodában, de a szolgálati gépjárművekben is tudnak használni.

A nyílt napokon mindig nagy az érdeklődés a rendőri eszközök iránt, ezért azon túl, hogy bemutatót tartanak az ezek használatát illetően, az érdeklődők kézbe is vehetik, illetve fel is próbálhatják azokat – hangsúlyozta Pintér Lajos.

Az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés a rendőri pálya iránt és ezzel párhuzamosan egyre jobb a rendőrség megítélése is a lakosság körében, amit napról-napra ki kell érdemelni – mondta végül a rendőrkapitány.

Az Érdi Rendőrkapitányságon tartott nyílt nap végén az érdeklődők tájékoztatást kaptak a jelentkezés feltételeiről és a kötelező alkalmassági vizsgákról is a rendőri vezetőktől. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a rendőrség a képzést követően igyekszik a fiatal rendőröket a lakhelyükhöz legközelebbi rendőrkapitányságon szolgálatba állítani.

Would you like to replay the video?
Címkék