Egy bronzot tartottak itthon

Érden, a Bolyai János Általános Iskolában rendezték a szupermini (2005 után születettek) Budapest Bajnokság aktuális fordulóját, melyen a Delta RSE Érd ’A’ csapata bronzérmet szerzett, a ’B’ jelű gárda pedig hetedik helyen végzett.

Hasonló tartalmaink:

A fordulóra kisebb-nagyobb „túljelentkezés” volt, ezért a délelőtti versenyeken tizenkettő, a délutánin nyolc csapat vett részt. A Delta RSE Érd ’A’ csapata a Vasas ’A’-val, illetve az UTE ’A’-val, a ’B’ együttes a Lőrinc 2000 ’A’-val és az MTK ’B’-vel került egy csoportba. Dömötör-Mátrai Beáta, vezetőedző mindkét csapata továbbjutott csoportjából.
Szinte mindegyik csapatnál érezhető volt a korból eredő rutintalanság, mert minden résztvevőnek voltak nagy hullámvölgyei, így az érdieknek is, akik volt, hogy sorozatban tizennégy pontot tettek a táblára, de volt, olyan is, amikor zsinórban hatot kaptak.
Talán a legparázsabb csatát a KRA együttese ellen vívták az érdiek, történt ugyanis, hogy az első szettet 21:13-ra bukta el a B-csapat, majd a második játszmában egy hajszálon múlt, hogy 21:12-re nyerjenek, végül csak 21:13-ra tudták hozni ezt a szettet, így következett a döntő felvonás, melyben a Delta RSE ’B’ csapata 10:6-ra is meglépett, ám végül innen 16:14-re kikapott, s a hetedik helyen végzett.
Noha akadtak nehezebb időszakok voltak szemetgyönyörködtető, felnőttes, profi megoldások és labdamenetek is. Talán kijelenthetjük, hogy ha ilyen irányban változik a hazai röplabda, akkor biztos a sportág fényes jövője, mert egy nap alatt közel kétszáz fiatal mutathatta meg mit tud, és ha azt a tudást kamatoztatják a későbbiekben, akkor hasonló sikerek születnek, mint a női Európa-ligában.
Az érdiek az elmúlt fordulóban szerzett arany- és bronzéremhez képest gyengébben szerepeltek, de a vezetőedző, Dömötör-Mátrai Beáta meg is indokolta, hogy miért:
„Folyamatosan kavarom a csapatainkat, próbálom összerakni azt, hogy majd a májusi Országos Mini Kupán melyik legyen meg a legerősebb gárda, ki legyen a második, illetve harmadik sor. Alakul már a rendszer” – fogalmazott a Delta RSE Érd vezetőedzője.

Végeredmény:
1. Gödöllő ’A’
2. MTK ’A’
3. Delta RSE ’A’
4. Lőrinc 2000 ’A’
5. UTE ’B’
6. KRA
7. Delta RSE ’B’ és Vasas ’A’
9. Gödöllő ’B’ és UTE ’A’
11. Lőrinc 2000 ’B’ és MTK ’B’

Hibátlan ifik
Véget ért az alapszakasz az Ifi Régiós Bajnokságban, ahol a Delta RSE Érd csapata az utolsó fordulóban a Közgáz együttesét győzte le 3:0-ra, így a nagy rivális gödiek mögött a második helyről várják a rájátszást. Az U18-as ifi korosztály a múltkori 3/3-as mérleg után továbbra is hibátlan 2016-ban: „Ezen az úton kell haladni, hogy a valódi célunkat, az NB II-ben való szereplést elérjük” – jegyezte meg Dömötör-Mátrai Beáta. „Bízom benne, hogy play-off rendszerű lebonyolítás lesz, ott már minden meccsnek súlya van, májusban meglátjuk mi lesz a végeredmény.”

Címkék