A jobb dobóteljesítmény döntött

Nehéz mérkőzés várt a Treff 07 SE érdi kosárlabda-csapatára. Az NB II-es (harmadosztály) tagság megőrzéséért küzdő hazai csapat a bajnokságban negyedik helyezett TFSE csapatát fogadta a Piroska utcai Sportcentrumban.

Hasonló tartalmaink:

A találkozót mindkét csapat sok hibával kezdte, az első pontokra több mint két percet kellett várni és azt is a vendégcsapat játékosai érték el. A hazaiak mezőnyjátékban egyenrangú partnerei voltak a TFSE csapatának, sorra alakították ki a dobóhelyzeteket, de a befejezések rendre pontatlanok voltak. Ennek eredményeként a vendégek a nagyszünetre megnyugtató előnyre tettek szert.

A második félidőben sem változott a játék képe. A jobb játékerőt képviselő és hosszabb cserepaddal rendelkező vendégek nemcsak megtartották, hanem az egyre fáradó és így több hibával játszó hazaiakkal szemben tovább növelték előnyüket. A  negyedik negyedben, ha nem is sikerült az érdi csapatnak csökkenteni hátrányát, de a második negyedhez hasonlóan egy szorosabb eredményt sikerült elérni.

Budai István, a Treff 07 SE vezetőedzője a mérkőzés után elmondta: Harmadik hete edzem a csapatot. Sajnos ez most a második vereségünk volt ez idő alatt. A TF egy sokkal erősebb team, de most sem a dobóteljesítmény, sem a védekezés nem volt megfelelő. A mérkőzés tipikusan olyan volt, amikor semmi sem sikerült. Négy emberrel ebben az osztályban már nem lehet eredményt elérni. Mindenféleképpen erősítésre van szükségünk, ha bent akarunk maradni az NB II-ben.

Treff 07 SE–TFSE 44–70 (9–16, 11–14, 14–25, 10–15)

Érdi Újság

Harmat Jenő

Címkék