Érden a magyar röplabda elitje

Február 11-én és 12-én az Érd Aréna ad otthont a férfi és a női röplabda Magyar Kupa helyosztóinak, az első napon, azaz február 11-én, csütörtökön a férfiak kezdik az MK-t, méghozzá 17 órától a Dág–MAFC-BME bronzmeccsel, azt követően pedig az elmúlt három év döntője ismétlődik, ugyanis a FINO Kaposvár a Kecskeméti RC-vel találkozik.

Hasonló tartalmaink:

A második napon szintén 17 órától rendezik a nők bronzmeccsét, melyen a Jászberény a Fatum Nyíregyházával csap össze, míg a finálét a kupa címvédője, a Vasas SC-Óbuda játssza az elmúlt két bajnoki kiírás győztesével, a Linamar Békéscsabai RSE gárdájával.

„Mind a két csapat remek formában van, annak ellenére, hogy a közelmúltban egy komoly veretlenségi sorozatot veszített el a Kaposvár – válaszolta azon kérdésünkre Pecsuvácz Péter, a Magyar Röplabda Szövetség sajtófőnöke, hogy mennyire lesz kiélezett meccs a férfiak döntője. „A Kaposvár címvédő, vezeti a bajnokságot, esélyes, de ahhoz, hogy megvédje címét, maximumon kell teljesítenie, mert a Kecskemét méltó ellenfél lesz. Hogy melyik lesz nagyobb csata a férfi vagy a női? Nagyon remélem, hogy nem kell eldönteni, bízom benne, hogy akik kilátogatnak azt fogják mondani, hogy nagy csaták voltak.” – fogalmazott a sajtófőnök.
A kétnapos helyosztókon a honi bajnokság élmezőnyében edződő válogatottak is részt vesznek, így például sokaknak láthatnak ismerős arcokat a parketten, hisz nyáron az Európa-ligán elég alkalom nyílt a magyar női válogatott megismerésére. A békéscsabaiankál Szakmáry Gréta, Tálas Zsuzsanna és Bodnár Dorottya, a fővárosiaknál Vacsi Evelin, Kötél Zsanett, Szombathelyi Szandra és Miklai Zsanett is válogatott kerettag volt az Európa-ligában.

A MAGYAR KUPA DÖNTŐJÉNEK PROGRAMJA:
Február 11., csütörtök:
17:00 Dág – MAFC-BME (férfi bronzmérkőzés)
19:30 Kecskemét – Fino Kaposvár (férfi döntő)
Február 12., péntek:
17:00 Jászberény – Fatum Nyíregyháza (női bronzmérkőzés)
19:30 Linamar Békéscsaba – Vasas Óbuda (női döntő)

A kupadöntőre február 1-től lehet jegyeket vásárolni személyesen az Érd Arénában (2030 Érd, Velencei út 39-41.) vagy a www.erdarena.hu internetes oldalon. A felnőtt napijegy 1 500 forintba, a diák és nyugdíjas napijegy 1 000 forintba kerül, 12 év alatt ingyenes a belépés.

Címkék