Senki sem maradhat éhen!

Gulyáslevessel, lekváros buktával és forró teával várták ismét a rászorulókat az érdi Szociális Gondozó Központ udvarában január utolsó napján. Tavaszig minden vasárnap a helyi egyházak és az érdi szociális intézmények összefogásával tartanak ételosztást.

Hasonló tartalmaink:

A helyi egyházak és az érdi Szociális Gondozó Központ összefogásával létrejött akció egyedülálló az országban. A vasárnapi jótékonykodáson részt vett Aradszki András (Fidesz-KDNP) államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője is. Újságírói kérdésre elmondta, hogy nagyra értékeli a gondozóközpont és az egyházak összefogását és azt a kezdeményezést, hogy egész télen át folytatódjon a hétvégi meleg ételosztás, hiszen a legtöbb ilyen akció csak december végéig szokott tartani, s januártól már többnyire kimerülnek a készletek és a buzgó segítőkészség is alábbhagy.

Paróczai Zoltánné, az érdi Szociális Gondozóközpont Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ tagintézményének vezetője úgy níilatkozott, hogy vasárnaponként alapvetően 250-300 adag egytálétellel készülnek. Most vasárnap is ennyi porció gulyásleves volt, és ez a mennyiség nemcsak az sorban álló rászorulóknak elegendő, hanem jut belőle azoknak a családoknak is, amelynek tagjai bármilyen okból nem tudnak a helyszínre menni.  Nekik az utcai szociális munkásokkal juttatták el a meleg ételt.

Szerencsére Érden mindeddig sikerült támogatókat és önkéntes segítőket is toborozni, és még arra is oda tudnak figyelni, hogy minden vasárnap laktató, de változatos étellel várják a rászorulókat – mondta a szociális gondozóközpont tagintézmény-vezetője.

Would you like to replay the video?
Címkék