Támogatja a gyerekek védőoltásait az önkormányzat

Jelentősen bővült a kedvezményezettek köre a gyermekek részére ajánlott védőoltásokhoz nyújtott támogatásokban Érden 2016-ban. A  rendelet módosítását követően, a gyermekek egy-, illetve két éves kora között biztosítandó agyhártyagyulladás elleni védőoltás támogatását a család jövedelme és vagyoni viszonyától függetlenül biztosítja az érdi önkormányzat.

Hasonló tartalmaink:

A bárányhimlő elleni védőoltás a közösségbe járó óvodaköteles gyermekek esetében javallott, de a támogatás igénylése esetén a szociális rászorultságot is vizsgálni kell. Az oltás térítése utólag, gyógyszertári és gyermekorvosi igazolás bemutatásával történik.

Would you like to replay the video?

A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást 2014-től a hetedik osztályos, tizenkettedik életévüket betöltött lányok térítésmentesen kérhetik, azonban fontos megjegyezni, hogy ez a vírus férfiak esetében is több rosszindulatú megbetegedés kialakulásáért is felelős, ezért az önkormányzat úgy döntött,hogy a hetedik osztályos, tizenkettedik életévüket betöltött fiúk részére is biztosítja az ingyenességet. A támogatás igénylése esetén a szociális rászorultságot is vizsgálni kell azzal, hogy az csak utólagosan a gyógyszertári és a gyermekorvosi igazolás függ vényében kerülhet megállapításra.

Címkék