Újabb győzelem

A hónap utolsó mérkőzésén  20:24-es győzelmet aratott az Érd a Mosonmagyaróvár otthonában. A nyolc mérkőzést magában foglaló január utolsó találkozóján, a 16. fordulóban a Mosonmagyaróvári KC SE ellen lépett pályára a csapat.

Hasonló tartalmaink:

Barján Bianka az első támadásból vezetést szerzett, majd egy értékesített hazai hétméterest követően Klivinyi Kinga bejátszását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, újra előnyhöz juttatva az Érdet. 2:2 után szerb jobbszélsőnk két indítást is góllal fejezett be, Klivinyi Kinga pedig gyors középkezdés után volt eredményes.

Janurik Kinga jól olvasta a hazai lövéseket, majd kapusunk védését követő ellentámadás végén Mireya González Álvarez remek csellel csapta be védőjét, és 4:6-ra alakította az állást. Védőfalunk jól állította meg a mosonmagyaróvári támadásokat, öt hazai próbálkozást is blokkoltunk egy támadáson belül.  Ellenfelünk nyolc percig gólképtelen maradt, így Katarina Krpez Slezak és Mireya Gonález Álvarez találataival négygólosra növeltük előnyünket. Szerb jobbszélsőnk labdaszerzését követően Kisfaludy Anett értékesítette ziccerét, majd Katarina Krpez Slezak adta fel kínai figurára a labdát Klivinyi Kingának, aki megszerezte tizedik találatunkat. Mireya González Álvarez átlövésből és betörés végén is a kapuba talált, míg Janurik Kinga védései mellett, a kapujából kimozdulva labdát is szerzett, megakadályozva egy hazai ziccert. Ellenfelünk a játékrész utolsó tíz percében nem szerzett akciógólt, ezalatt Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, így Mariama Signaté átlövésgóljával 7:13-as előnnyel vonulhattak szünetre lányaink.

Would you like to replay the video?

A fordulást követően csapatunk nem kezdte jól a második játékrészt, támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva ellenfelünk két találatra felzárkózott. Gólcsendünket Yulia Khavronina átlövésgólja törte meg, majd Janurik Kinga fontos pillanatban védett ziccert. Ezt követőn védelmünk és Janurik Kinga hét percig nem engedélyezett gólt a hazai csapatnak. Mariama Signaté pattintott áltvésgóljával, és Klivinyi Kinga emberhátrányban szerzett találatával a mérkőzés vége előtt negyed órával 11:16-ra vezettünk. Yulia Khavronina remekül vette észre a védője nélkül maradó Fekete Bozsanat, aki ebből a helyzetből megszerezte 17. gólunkat. Majd a másik szélről Katarina Krpez Slezak vette be ötödször ellenfelünk kapuját. Saját nevelésű beállónk, Szabó Laura az utolsó tíz percre védekezésben és támadásban is lehetőséget kapott, majd a hajrára fordulva Klivinyi Kinga visszaállította a félidei hatgólos különbséget. A találkozó vége előtt három perccel Klivinyi Kinga zavarta meg a mosonmagyaróvári ziccert, melyet ezután Janurik Kinga bravúrral védett. A mérkőzés utolsó perceiben fiataljaink is szerepet kaptak a 20:24-re megnyert találkozón.

Csapatunk legközelebb február 6-án, szombaton az ÉRD Arénában fogadja az MTK Budapest együttesét.

(forrás: handballerd.hu)

Címkék