Felkészülés gyanánt öt érem

A székesfehérvári Hullám 91 Úszó Egyesület által szervezett kétnapos – felmérő – versenyen vettek részt az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzői, akik a két nap alatt egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Hasonló tartalmaink:


Az új év első negyede az úszóknál nem a legélesebb versenyekről szól, így nem is most voltak a legkiemelkedőbb formában, ám a székesfehérvári Csitáry G. Emil uszodába egy hétvége alatt így is majdnem ezer úszó érkezett!
A szombati nap a tizenegy év alattiak versenyével zajlott, az érdiek kilenc fiúval és tizenkét lánnyal képviselték magukat 66 számba nevezve, ám érmet csak Gasparics Zalán tudott szerezni, aki a 2007-es fiúk között 100 méter pillangón 1:35.97-tel a harmadik helyen végzett.
A többiek ugyan az éremről lemaradtak, de azért a Dobos Márk, Bencsik Emil Henrik, Ángyán Máté, Poteczin Dániel összetételű 4×100 méteres vegyesváltó a 2005-2006-os születésűek között a negyedik helyen végzett, csakúgy Hegedűs Anna, aki a 2009-eseknél zárt 50 m hátúszásban negyedikként. Emellett két ötödik, három hatodik, három hetedik és két nyolcadik helyet szereztek.
A vasárnap a 11 évnél idősebbek versenyeivel folyt, s itt már több érem is az érdiek nyakába került: Milák Kristóf a kétezresek között 1500 méter gyorson az első helyen végzett 16:31.71-es idővel!
Jankó Donát ezüstnapot fogott ki, 200 mellen 2:54,15-tel, 100 m gyorson 1:04,28-cal lett második, míg Sós Dániel az 1998 és idősebbek között 1500 gyorson 16:20,03-mal lett bronzérmes.
Az Érdi Úszó Sport Kft. kicsit kisajátította az 1500-as távot, Milák aranya és Sós bronza mellé a 2003-as lányoknál Polgár Laura hatodik, a fiúknál Pigler Attila nyolcadik lett, míg a 2002-es lányok között Szklenár Flóra negyedik, Girsik Timea ötödik, Gölöncsér Renáta hetedik, Dobos Viktória kilencedik, Kovács Boglárka pedig tizedik lett a számban.
A 100 m gyors is hasonlóan eredményes volt az érdieknek: Pigler Attila ismét egy nyolcadik helynek örülhetett, míg a lányok majdnem lemásolták 1500-as produkciójukat, Kovács Boglárka volt a legjobb az érdiektől a maga negyedik helyével, de őt a holtversenyben ötödik helyen végző Édes Enikő követte, akit pedig a hetediken Girsik Timea, majd a kilencediken Szklenár, a tizediken pedig Gölöncsér.
A székesfehérvári versenyen negyvennégy egyesület sportolói vettek részt, s közel 3000 nevezés érkezett a versenyszámokba.

Az érdiek szombaton, a százhalombattai Kiss László Sportuszodában vesznek részt a Jövő Bajnokai Pest Megyei régiós felmérő versenyen.

Címkék