Ároképítés a Somogyvári utcában

Folytatódik a vízelvezetési problémák megszüntetése a városban. Az Érdi Közterület-Fenntartó Intézmény szakemberei a napokban újabb helyszínen: a Somogyvári utcában építenek árkot. A munkálatok egy hete zajlanak. A területen a Bem téri bevásárlóközpont építésével járó; teherautók által az útra hordott törmelékek miatt is sürgető a csapadékvíz elvezetés.

Hasonló tartalmaink:

A városban sok helyen okoz gondot a felszíni víz, ami egy-egy kiadósabb csapadék után elárasztja a kerteket. Az önkormányzat felismerve a problémát, évek óta kiemelt figyelmet fordít a csapadékvíz-elvezetésre, s minden évben több millió forintot különítenek el erre a célra a város költségvetési büdzséjéből.

Fülöp Sándorné, önkormányzati képviselő arról tájékoztatta az Érd Tv-t, hogy a SPAR építése miatt muszáj minél hamarabb elvégezni az ároképítést, ugyanis a Somogyvári utcában a teherautók már bemosták a kertekbe a salakot és a sódert. Ez amiatt van, hogy az utca egyik fele alacsonyan, szinte gödörben van, míg a másik oldal a dombon helyezkedik el.

A tavaszias időjárás kedvez a munkálatoknak, a szakemberek hatékonyan és gyorsan haladnak. A korábbi elavult rendszer helyett most betonelemekből alakítják ki az elvezető rendszert.

Would you like to replay the video?

A probléma pedig várhatóan hamarosan megszűnik, mivel mint ismert a “Modern Városok program” keretében lehívásra került az első 4 milliárd forint múlt év decemberében. A város felmérve a legnagyobb prioritást élvező beruházásokat, úgy határozott, hogy tovább fejleszti a vízelvezetési rendszert. A Kormányhatározat értelmében 2.400 millió Ft fordítható Érd esetében a záportározók megépítésére és a csapadékvíz elvezető rendszer egyes részeinek kialakítására.  Az egyik ilyen terület, a már sokszor emlegetett Papi földek, ahol  tizenkét hektáros terület fejlesztését kezdik el. Itt  egy záportározót fognak létrehozni, amely alapja lesz a felszíni vízelvezetési problémák megoldásának, mindemellett pedig horgász- vagy csónakázótóként, esetleg különböző vízisportokra alkalmas tóként lehet majd használni.

 

Címkék